Jeotermal Platformu Yönetim Kurulu Toplantısı Adü'de Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Jeotermal Platformu Yönetim Kurulu Toplantısı Adü'de Yapıldı

Jeotermal Platformu Yönetim Kurulu Toplantısı Adü\'de Yapıldı

Aydın Jeotermal Platformu'nun (JEP) Yönetim Kurulu Toplantısı, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörlüğü Senato Odası'nda gerçekleştirildi.

29.11.2013 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Jeotermal Platformu'nun (JEP) Yönetim Kurulu Toplantısı, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörlüğü Senato Odası'nda gerçekleştirildi. Toplantıda platformun gelişim süreci konuşuldu.

ADÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel'in başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Vali Erol Ayyıldız, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Sümran Ünal, Jeotermal Enerji ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yunus Çerçi, jeotermal firmaların temsilcileri, AYSO Temsilcisi Mehmet Yunus Şahin, Aydın İl Özel İdaresi adına Ali Gürbüz Tekin, Meslek Odaları Temsilcisi Metin Albeyoğlu, ve GEKA Temsilcisi Armağan Aydın katıldı.

"BİLGİYE DAYALI BİR SİSTEM İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILMALI"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Yunus Çengel, Aydın'ın yer altı havzasının belirlenmesi gerektiğini, yeterli bilgiye dayalı bir sistemin olmadığını belirterek, bunlar hakkında konuşulması ve gerekli çalışmanın yapılması gerektiğini vurguladı. Çengel ayrıca toplantıda, "Bu platform hayata nasıl geçecek ?", "Aydın Bölgesi'nin, jeotermalden en büyük verimi alması için neler yapmak lazım ?" sorularının cevaplarını arayacaklarını dile getirdi.

Vali Erol Ayyıldız konuşmasında, jeotermalden; enerjide, ısıtmada, soğutmada, maksimum derecede yararlanılması gerektiğinin vurgulayarak, "Alanındaki paydaşların bir araya gelerek böyle bir platform oluşmasının pratik yararları var. Karşılaşılan problemlerinin çözüm yollarının kolaylaşacağını düşünüyorum. Yönetmelikler çok iyi düzenlenmiş değil, problemler bundan kaynaklanıyor. Bu alanlarda söz sahibi ilgili kamu ya da kuruluşların dayanakları mevzuattır. Problemlerin çözülebilmesi için mevzuat olması gerekiyor. Bu platformun kurulmasının ana güzelliklerinden biri; yönetmelikler oluşturulurken örnek mevzuat çalışması yapılabilir. Sektörün önde gelen isimleri böyle bir çalışma yaparsa çok güzel olur" şeklinde konuştu.

Vali Ayyıldız ayrıca, bu alandaki birçok paydaşın, platformda buluşmasıyla diyalog kapısının açılacağını bunun da insanların birbirini anlamasını sağlayarak, sorunların çözümünü kolaylaştıracağını belirtti.

OLDUKÇA KALİTELİ BİR MÜHENDİSLİK YAPILANMASI DEVAM EDİYOR

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, "Bu platformun yapılanması, fonlanması, uzun vadede bölgede oluşabilecek her türlü sorunun çözülmesi yönünde, Üniversitenin uygun bir ortam olacağını düşünüyoruz" diyerek, bu konunun başında Yunus Çengel'in mevcudiyetinin, sektörün tamamı için büyük bir kolaylık getireceğini, Üniversitenin Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünün özellikle enerji sahasına yoğunlaşacağını söyledi.

Aydın'ın jeotermal geleceği ve jeotermal sektörü için son derece önemli olan bu toplantıda, katılımcılar fikir alışverişinde bulunarak, Platformun resmileşmesi, komisyonun kurulması, gelişim aşamasında yapılacakları ele aldılar. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Jeotermal Platformu Yönetim Kurulu Toplantısı Adü'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement