Kabaağaçlı'dan Torun Ege'ye Edebiyat Yadigar Kaldı - Son Dakika
Yerel

Kabaağaçlı'dan Torun Ege'ye Edebiyat Yadigar Kaldı

Kabaağaçlı\'dan Torun Ege\'ye Edebiyat Yadigar Kaldı

Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen ünlü edebiyat ustası Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın ikinci kuşak torunu Ege Savaş, büyük dedesinin izinden gidiyor.

12.06.2013 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen ünlü edebiyat ustası Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın ikinci kuşak torunu Ege Savaş, büyük dedesinin izinden gidiyor. Lise ikinci sınıf öğrencisi olan Ege, ilk şiir kitabı 'Merhaba'yı şiir severlerin beğenisine sundu.

Şiir yazmaya iki yıl önce başladığını belirten Ege Savaş, şiirin yanı sıra çocuk hikayeleri de yazmayı çok sevdiğini söyledi. İlk okul 3. sınıftan beri hikaye yazdığını ifade eden Savaş, "Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın en küçük oğlu Suat Kabaağaçlı, annem Sibel Kabaağaçlı'nın babası. Dolayısıyla Cevat Kabaağaçlı benim büyük dedem oluyor. Dedemin kitaplarını okuyarak büyüdüm. Edebiyata çok meraklıyım. Kitap okumadığım bir günüm olmaz.

Aziz Nesin, Sait Faik Abasıyanık, Haldun Taner ve dünya edebiyatçılarından Charles Dickens'ın hikayelerini çok seviyorum. Benim de gerçek öykülerden yola çıkarak yazdığım hikayelerim var. En kısa zamanda hikaye kitabım da yayınlanacak. Çocukların büyümesinde bir katkım olsun istiyorum. İlkokul öğretmenim, annem ve büyük dedemin kızı İsmet Noonan halam bana yazmamda çok büyük destek oldu, onlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İnönü Anadolu Lisesi Yabancı Dil Bölümü 10. sınıfta okuyan Ege Savaş'ın hedefinde; İngilizce öğretmeni olmak var ama bunun yanı sıra yazarlığa da devam etmek istiyor.

(BK-

12.06.2013 10: 36: 20

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kabaağaçlı'dan Torun Ege'ye Edebiyat Yadigar Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement