Kamuoyunu Yönetme Yöntemi - Son Dakika
Yerel

Kamuoyunu Yönetme Yöntemi

Kamuoyunu Yönetme Yöntemi

Uluslararası Antalya Üniversitesi Sosyal, Ekonomik ve Politik Araştırmalar Merkezinin seminerler dizisinin dördüncüsü UAÜ kampusünde gerçekleştirildi.

11.04.2014 12:44  Güncelleme: 12:50

Uluslararası Antalya Üniversitesi Sosyal, Ekonomik ve Politik Araştırmalar Merkezi'nin (SEPAM) seminerler dizisinin dördüncüsü UAÜ kampusünde gerçekleştirildi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Kaya verdiği seminerde son yıllarda Avrupa'da göç ve İslam konusunun ulusal, toplumsal ve kültürel güvenliği tehdit eden konu başlıkları olarak ele alındığını ve bu nedenle İslamofobik yaklaşımların giderek tırmandığı noktasına vurgu yaptı.

Özellikle 2001 yılında yaşanan 11 Eylül saldırılarının ardından güvenlik söyleminin giderek yükseldiği Avrupa'da çok kültürcü ve cumhuriyetçi yönetişim modellerinin de çöktüğü bir düzlemin varlığından söz eden Prof. Kaya, aynı zamanda İslamofobyanın bir tür ideoloji haline getirildiğini de vurguladı. Prof. Kaya, "Korku siyasetini egemen kılan böyle bir ideolojinin yapısal nitelikli siyasal, toplumsal ve iktisadi problemlerin üstünü örtebilmek için Müslümanları ve göçmenleri bir tür günah keçisi haline getirmek suretiyle kamuoyunu yönetmeyi amaçladığı aşikardır" diye konuştu.

Avrupa Birliği Enstitüsü Müdürü de olan Prof. Dr. Ayhan Kaya, 2011 yılında Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Jean Monnet Profesörü olarak ödüllendirildi. Kaya'nın, diasporalar, kimlik, uluslararası göç, etnisite, milliyetçilik, çok kültürcülük, yurttaşlık, ulusaşırı alan ve sürdürülebilir kalkınma gibi konular hakkında kitap, makale ve tercümeleri bulunuyor. Prof. Kaya, aynı zamanda, Europeanization and Tolerance in Turkey: The Myth of Toleration (London: Palgrave, 2013); Islam, Migration and Integration: The Age of Securitization (Londra: Palgrave, 2009); Sicher in Kreuzberg: Constructing Diasporas (Bielefeld: transcript verlag, 2001); Berlin'deki Küçük İstanbul (İstanbul: Büke Yayınları, 2000), Ferhat Kentel ile birlikte ve Euro-Türkler: Türkiye-Avrupa Birliği İlişkilerinde Köprü mü Engel mi? (Istanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2005) adlı eserlerin yazarı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kamuoyunu Yönetme Yöntemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement