Kan Ağlıyor Anadolu' Kırklareli'nde Sahnelendi - Son Dakika
Yerel

Kan Ağlıyor Anadolu' Kırklareli'nde Sahnelendi

Kan Ağlıyor Anadolu\' Kırklareli\'nde Sahnelendi

Kırklareli Belediye Başkanlığı Kültür Etkinlikleri kapsamında, ’Kan Ağlıyor Anadolu’ adlı oyun sahnelendi.

01.04.2015 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Belediye Başkanlığı Kültür Etkinlikleri kapsamında, 'Kan Ağlıyor Anadolu' adlı oyun sahnelendi.

Tiyatro sanatçısı Utku Erişik'in sahnelediği tek kişilik gösteri 'Kan Ağlıyor Anadolu' Rektörlük Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak sahne aldı. Oyunun yazarı ve oyuncusu Utku Erişik, Çanakkale Savaşları'nın, Kurtuluş Savaşı ve sonrasında kurulan Cumhuriyet' in gizli kalmış ayrıntılarının izini anlatırken, gündeme getirilmemiş bilgileriyle, raflarda bıraktırılmış fotoğrafları ve belgeleriyle muhteşem bir arşiv çalışmasını sahneledi. Yaklaşık iki saat süren tiyatro gösterisinde Utku Erişik, bugüne dek gündeme getirilmemiş bilgileri yaklaşık 250 fotoğraf eşliğinde sunarak izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşattı.

UTKU ERİŞİK'TEN ANLAMLI JEST

Program sonunda Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu, tiyatro sanatçısı Utku Erişik'e çiçek takdim etti. Tiyatro sanatçısı Erişik de, Başkan Kesimoğlu'ndan aldığı çiçeği, tiyatroyu izlemeye gelen emekli bir öğretmene vererek büyük bir jest yaptı. Erişik'in bu davranışı salondakilerden büyük alkış aldı.

"MUSTAFA KEMAL'E BU OYUNDAN SONRA BİR KEZ DAHA HAYRAN KALDIM"

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, oyun sonunda yaptığı konuşmada "Atatürk'ün eserlerinin, devrimlerinin silinmek istediği bir dönemde, O'nun eserlerine sonuna kadar sahip çıktığı için minnet ve şükranlarımızı Utku Erişik'e arz ediyorum. Ben, Mustafa Kemal'e bu oyundan sonra bir kez daha hayran kaldım" dedi.

Programın ardından Utku Erişik "Aferin Çocuk" kitabını da imzaladı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kan Ağlıyor Anadolu' Kırklareli'nde Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement