Kapanan Belde ve Köylerdeki Taşınmazların Devri - Son Dakika
Yerel

Kapanan Belde ve Köylerdeki Taşınmazların Devri

Kapanan Belde ve Köylerdeki Taşınmazların Devri

Afşin Belediye Başkanı Aydoğan: "Kapatılan belediyeler ile mahalle statüsüne geçen köylerdeki taşınmazlar ve iş makinelerinin devri için oluşturulan komisyon çalışmalarını sürdürüyor"

16.11.2013 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, "Kapatılan belediyeler ile mahalle statüsüne geçen köylerdeki taşınmazlar ve iş makinelerinin devri için oluşturulan komisyon çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Aydoğan, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Yasasıyla ilçeye bağlı köy ve beldelerin mahalleye dönüşecek olması nedeniyle boşta kalan kamu mallarının büyükşehir ve Afşin belediyeleri hizmetine tahsis edileceğini belirtti.

Komisyonun önemli bir görev üstlendiğini aktaran Aydoğan, Büyükşehir Yasası kapsamında belde ve köylerin mahalle olması nedeniyle yapılan çalışmaların son derece önemli olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:  "Belde ve köylerin mahalle olmasının ardından boşta kalan kamu mallarının nereye devredileceği yönünde bir çalışma başlatıldı. Bu kapsamda bir komisyon oluşturuldu. Yasa öncesi ilçemize bağlı olan beldelerimiz ve köylerimiz mahalle haline geldi. Beldelerimizde ve köylerimizde bulunan kamu mallarının bir kısmı büyükşehir bir kısmı da Afşin Belediyemize intikal edecek.  Devirle ilgili oluşturulan komisyonumuz uzun süredir çalışmalarına devam ediyor.  Önümüzdeki günlerde bir araya gelerek kesin bir sonuca varılacak."

Kapatılan belediyelerdeki personellerin de büyükşehir ve ilçe belediyelerinde değerlendileceğine değinen Aydoğan, yapılan çalışma ile yasa uygulamaya konulduğunda herhangi bin devir anlaşmazlığı yaşanmayacağını sözlerine ekledi. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kapanan Belde ve Köylerdeki Taşınmazların Devri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement