Karabük Kent Konseyi ortak akıl temalı "Karabük Konuşuyor" projesi kapsamında Karabük Öğretmenevinde bir araya gelerek 'Sanayi Kenti Karabük' gündemli bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıya Kent Konseyi üyeleri yanı sıra Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Cevdet Göloğlu, Mühendislik Fakültesi Makine Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timuçin Saylar, Karabük İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Hüseyin Erer, KASİAD Başkanı Ahmet Ramazanoğlu, Haddeneciler Derneği Başkanı Nazım Çapraz, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahaddin Emirsüleymanoğlu ile sanayiciler katıldı.
Kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç, Kent Konseyi olarak Ortak Akıl temalı "Karabük Konuşuyor" isminde bir proje başlattıklarını belirterek, " Projemiz kapsamında mümkünse en geç ayda bir pazar söyleşileri adı altında gündemli olarak yetkililerle bir araya gelerek ortak akıl toplantıları yapıyoruz. Bu gün "Sanayi Kenti Karabük'ü konuşacağız. Karabük her ne kadar 1937 yılında Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atılması ile on üç haneli bir köyden bugünkü hale geldiyse de ülkemizde ve dünyamızda baş döndüren değişim yaşanmaktadır. Biz bu değişimin neresindeyiz, demirden en yüksek katma değeri nasıl sağlarız ve yeni istihdam alanlarını nasıl oluştururuz. Bunları konuşma arzusundayız" dedi. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timuçin Saylar, eğitimin önemine vurgu yaparak, "Sanayicimiz yetişmiş kalifiye eleman bulamıyor. Bu sorun biran önce çözülmeli. Bunun yanında BAKKA sanayicimize daha çok destek olmalı" diyerek, Filyos liman projesinde gelinen son durum ve organize sanayi bölgesi hakkında katılımcılara bilgi verdi.
TREN VE OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE KULLANILAN BÜTÜN ÇELİKLERİ ÜRETECEĞİZ
KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel katılımcılara değişim ve gelişim süreciyle ilgili detaylı bilgiler vererek KARDEMİR'in yeni iş alanları ve kente katkılarını anlattı.
Fadıl Demirel, "KARDEMİR çok güçlü bir marka. Türkiye'de, Demir ve Çeliğin gündemini biz belirliyoruz. Böyle bir değere herkes sahip çıkmalı. 2010 yılında bir milyon ton üretim yaparken inşallah 2014 yılında üç milyon ton üretim yapar hale geliyoruz, Türkiye'de ilkleri gerçekleştiriyoruz. Teker fabrikasını kurduk ve yılda 200-300 bin hızlı tren ve lokomotif tekeri yapacağız. Yine bir başka ilki gerçekleştiriyoruz, buda Türkiye'de ilk ve tek. Bu zamana kadar hep ithal etmişiz. Kimse yapamamış ama biz yapacağız inşallah. Bu da araba tekerinin içindeki çelik üretimi olacak. Artık inşaat çeliği çok popüler değil. Değişimi gerçekleştiriyoruz ve daha nitelikli çelik üretiyoruz. Tren tekeri, tren makası üretiyoruz, lokomotif üretir hale geldik ve şimdide inşallah araba lastiklerinde kullanılan çelik teli üreteceğiz. Biz değişim ve gelişim için yerinde çok büyük yatırımlar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bunları yapmazsanız, Türkiye'nin ve Dünyanın değişim hızına ayak uyduramazsanız ayakta kalamazsınız. Yok olur gidersiniz. Biz dimdik ayaktayız ve ülkemizin gelişimine çok büyük katkılarda bulunuyoruz. Yeni yapacağımız ve yaklaşık 700 bin ton üretim kapasiteli Haddehanemiz faaliyete geçtiğinde bu haddehane etrafında kentimizde yeni yavru haddeneler doğuracaktır. Buda yeni istihdam alanlarına vesile olacaktır. Biz Bu haddene ile otomotiv ve tren sektöründe kullanılan bütün çelikleri üretebilir konuma geleceğiz" dedi. - KARABÜK
Son Dakika › Yerel › Karabük Kent Konseyinden Ortak Akıl Toplantısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?