
Karabük Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, MHP il Başkanı Nurhan Barışkan'ın iddialarını araştırmak üzere müfettiş talep ettiklerini söyledi.
MHP İl Başkanı Barışkan, tarafından ortaya atılan iddiaları derinlemesine araştırdıklarını belirten Müftü Kolukısaoğlu, valilikten gerekli soruşturma iznini aldığını ve konuyu derinlemesine araştırmak için Diyanet İşleri Başkanlığından Müfettiş istediğini belirtti.
Kolukısaoğlu, "Seçimlerden önce denetimler esnasında alınan bir telefon ihbarında Müftülük hizmet binası içersinde 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikası kanununun çerçevesinde kurumumuz yetkili sendikalarının üyelerinin faaliyetleri hakkında bilgilendirme amacıyla bulunan ilan panosunda bir siyasi parti lideri aleyhinde gazete küpürü asıldığı tarafımıza bildirilmiştir. Bu ihbar doğrultusunda görevlendirilen personelimiz aracılığıyla gazete küpürü derhal indirilmiş olup, ilgili sendika temsilcisi hakkında Valiliğimiz oluruyla inceleme ve soruşturma başlattırılmış, konunun incelenmesi muhakkik aracılığıyla devam etmektedir. Bu itibarla, müftülüğümüz çalışanları ya da din görevlilerimizin siyaset yapması söz konusu değildir" dedi.
03.08.2007 19:44 TSİ
Son Dakika › Yerel › Karabük Müftüsü Kolukısaoğlu; 'Diyanet İşleri Başkanlığından Müfettiş İstedik - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.