Karapürçek Halkının Akyazı'ya Bağlı Bazı Köy ve Mahallelerin Kendilerine Geri Verilmesi Gerektiği... - Son Dakika
Yerel

Karapürçek Halkının Akyazı'ya Bağlı Bazı Köy ve Mahallelerin Kendilerine Geri Verilmesi Gerektiği...

Karapürçek Halkının Akyazı\'ya Bağlı Bazı Köy ve Mahallelerin Kendilerine Geri Verilmesi Gerektiği...

2008 yılında kapatılan Küçücek Belediyesinin aynı yıl belediye meclisi tarafından Karapürçek ilçesine bağlanma kararı aldığı ortaya çıktı.

21.01.2012 17:24

2008 yılında kapatılan Küçücek Belediyesinin aynı yıl belediye meclisi tarafından Karapürçek ilçesine bağlanma kararı aldığı ortaya çıktı.

Karapürçek Esnaf Odası Başkanı Musa Bildik, çıkması beklenen Yerel Yönetimler Yasası ile Küçüçek, Salihiye, Akbalık, Çıldırlar,Kepekli ve Buğdaylı mahallerinin Akyazı'dan alınarak kendi ilçelerine bağlanmasını beklediklerini söylemesinin ardından Akyazı Belediye Başkanı açıklamalara tepki göstermiş ve böyle bir durumun söz konusu olmadığını dile getirmişti.

2008 yılında kapatılan Küçücek Belediyesinin aynı yıl yapılan meclis toplantısında 27.02. 2008 karar numarası 2008/ 07 Küçüçek alt belediye kararı ile 10 meclis üyesinden 9'unun Karapürçek ilçesine bağlanma kararı aldıkları ortaya çıktı. İlgili meclis kararında Yaşar Akgün, Recep Yarımbaş, Mehmet Fırat, Emin Kaymak, HalimUzun, Nihat Bölükbaş, Harun Köymen, İbrahim Yücel ve Reşat Yıldırım kabul oyu verirken Osman Kesikbaş Akyazı ilçesine bağlanmak istemişti.

Karapürçek halkının Başkan Yazıcı'nın açıklamalarının ardından büyük tepki gösterdiğini ifade eden

Karapürçek Esnaf Odası Başkanı Musa Bildik, "Karapürçek ilçesinde yaşamını sürdüren vatandaşlar Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı'nın Sakarya yerel gazetelerine verdiği açıklamada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklaması Karapürçek halkının tepkisini almıştır" dedi.

İlçe halkı ise yaptığı açıklamada 1991 yılında ilçe olduklarını fakat daha sonra sosyal, fiziki, coğrafi yapı olarak Mudurnu deresinin sınır olarak belirlendiğini ifade ederek, "Ancak Akyazı siyasi oyunlarla bazı köylerimizi ve Küçüçek beldemizi bizden aldı" diye konuştu.

En yakın zamanda Akbalık köyünün baskı sonucu referandum ile Akyazı'ya bağlandığını belirten vatandaşlar, Küçücek Belediye meclisinin 2008 yılında aldığı kararın sümen altı edildiğini iddia etti.

Karapürçek Esnaf Odası Başkanı Musa Bildik ise Karapürçek halkının yeni çıkacak yerel yönetimler yasası ile eski sınırlarını geri istediğini ve Sakarya milletvekillerini acilen bu hassas konu için göreve davet ettiklerini dile getirdi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karapürçek Halkının Akyazı'ya Bağlı Bazı Köy ve Mahallelerin Kendilerine Geri Verilmesi Gerektiği... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement