Karboğazı'nda Kayak Keyfi - Son Dakika
Yerel

Karboğazı'nda Kayak Keyfi

Karboğazı\'nda Kayak Keyfi

Kayakçılar, Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Gülek beldesindeki Karboğazı Turizm Bölgesi'nde kayak yapmaya başladılar.

01.01.2013 13:36

Kayakçılar, Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Gülek beldesindeki Karboğazı Turizm Bölgesi'nde kayak yapmaya başladılar. Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, kayakçıların Karboğazı'nı tercih etmelerinin, çalışmaların hızlanması gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Gülek Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kazım Bahadır Ersoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Tarsus Devlet Hastanesi Genel Koordinatörü Cehdi Ertong, eşleriyle beraber Karboğaz Turizm Bölgesi'ni ziyaret etti. Gülek Belediye Başkanı Mustafa Tekin Çelik'in ev sahipliği yaptığı Kaymakam Güldibi ve beraberindekiler, bir de sürprizle karşılaştılar. Turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından çalışmaların devam ettiği Karboğazı'nda, Adana'dan gelen ve kayak öğrenmeye çalışan 25 kişilik Adana Maceraperest Doğa Sporları Okulu öğrencileri ile Beden Eğitimi Öğretmeni Salih Mutlukaya'yı görünce mutlu olan Güldibi de sporcularla birlikte kayak yaptı.

Burada bir açıklama yapan Kaymakam Güldibi, ekibin kayak çalışmalarını Karboğazı'na almalarının, Karboğazı Kayak Merkezi'nin artık bir yerlere geldiğinin habercisi olduğunu söyledi. Karboğazı'nın, Çukurova'nın umudu olarak bilinen Tarsus- Kazanlı Turizm Projesi'nin en önemli ayaklarından biri olduğuna dikkat çeken Güldibi, "Karboğazı, turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından kayak merkezi çalışmaları için artık belirli bir noktaya gelindi. Bundan sonraki çalışmaların daha da hızlanması gerektiği bugünkü gördüğümüz ortamda apaçık ortada. İnsanların, 'Çukurova'da kayak mı olur?' sorusuna burada bulunan ekip gereken cevabı fazlasıyla vermektedir. Birçok kayak merkezinden fazla kar tutan bu bölgenin Çukurova bölgesi ekonomisine çok yararlı olacağı inancındayım. Çalışmalarda yoğun gayretleriyle projeye tüm mesaisini harcayan Gülek Belediye Başkanımıza da şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Gülek Belediye Başkanı Çelik de "Artık bu bölgenin reklam ve tanıtım bölümü tamamladı, bölgeyi herkes tanıyor ve biliyor. Burada bulunan kayak ekibi de bunun göstergesi. Herkes burada yapılacak mekanik tesislerin ve kalacak yerlerin yapımına ne zaman başlanacağını soruyor. Biran evvel bitirilerek hayata geçmesi dileğiyle, bizden bugüne kadar desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Orhan Şefik Güldibi'ne şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karboğazı'nda Kayak Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement