Karesi Belediye Başkanı Yılmaz ve Ekibi Büyükpınar'da Köy Hayrına Katıldı - Son Dakika
Yerel

Karesi Belediye Başkanı Yılmaz ve Ekibi Büyükpınar'da Köy Hayrına Katıldı

Karesi Belediye Başkanı Yılmaz ve Ekibi Büyükpınar\'da Köy Hayrına Katıldı

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Büyükpınar Köyünde düzenlenen geleneksel köy hayrına katıldı.

28.04.2014 14:10

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Büyükpınar Köyünde düzenlenen geleneksel köy hayrına katıldı. Beraberinde başkan yardımcıları Yusuf Hocaoğlu ve Yasin Sagay ile AK Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir'in de bulunduğu Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Büyükpınar'da köylülerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Halkın sevgisini kazanan Başkan Yılmaz, Büyükpınarlılar ile yakından ilgilendi. Yücel Yılmaz, büyükşehir ile birlikte kırsal mahalle olan köylerde vatandaşların refahı ve huzuru için çalışacaklarını belirtti. Yılmaz, "Bizler bu makamlarda bizi hizmet edelim diye buralara getiren vatandaşlarımız için varız" dedi.

PROTOKOL BÜYÜKPINAR'DA

Balıkesir Büyükşehirin yeni kurulan ilçesi Karesi'nin kırsal mahallesi olan Büyükpınar Köyündeki geleneksel köy hayrına, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Aydemir, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Hocaoğlu ve Yasin Sagay, Karesi Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hülya Kamçı, bazı şube müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükpınar Mahalle Muhtarı Mehmet Erden'in azalarıyla birlikte ağırladığı konuklarına köylüler de büyük bir ilgi ve sevgi gösterisinde bulundu. Köy camisinde kılınan namazın ardından kahvehanede çay ikram edilen protokol üyeleri ile sohbet eden köylüler, bazı sıkıntı ve isteklerini dile getirme fırsatını da buldu. Kaymakam Erdoğdu, köylerdeki bu hayırların yıllardır süren insanları bir araya getiren güzel gelenekler olduğunu belirterek Büyükpınar'da köylü vatandaşlarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını, bu mutluluğa ortak olduklarını söyledi.

KARESİ BELEDİYESİ'NDEN CAMİ PROJESİ

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Büyükpınar'da vatandaşların gösterdiği ilgi ve teveccühün son derece anlamlı olduğunu belirterek Büyükpınarlılara teşekkür etti. Büyükpınar Muhtarı Mehmet Erden'den köyle ilgili bilgiler alan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediyesi olarak mücavir alanlarında bulunan köylerdeki camilerle ilgili bir düzenleme yapacaklarını bununla ilgili projelerinin hazır olduğunu, seçim sürecinde de açıkladıkları bu çalışmalarında aynı zamanda tarihin en anlamlı mirası olan camilerin elden geçirileceğini, gerekli ihtiyaçlarının karşılanacağını, şadırvanları ile tuvaletlerinin yenileceğini, camilere sıcak su ihtiyacını karşılamak için güneş enerjisi takılacağını söyledi. Köylerin kırsal mahalle olarak kalkındırılacağını ifade eden Yücel Yılmaz, çöplerin de düzenli şekilde toplanmaya başladığı bu mahallelerde vatandaşların ulaşım kolaylığını sağlamak ve toplu taşıma hakkından yararlandırmak için gerekli çalışmaları da başlattıklarını kaydetti. Vatandaşlar kendilerini dinleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'a köy hayrına katılarak gösterdiği yakın ilgi ve samimiyetinden dolayı teşekkür etti.

Köy kahvesindeki sohbetin ardından ikram için hayır yemeklerinin yapıldığı eski okula geçen Belediye Başkanı Yılmaz, burada da köylü kadınların elini öptü, hal ve hatırlarını sordu. İmece şeklinde tüm köylünün ortak katılımı ile düzenlenen hayırların çok anlamlı ve geleneksel bir kültür olduğunu belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, hayırda emeği geçen tüm kadınları kutladı. Yemeğin ardından Büyükpınar Muhtarı Mehmet Erden ve köylüler ile hayır ziyaretinin anısına hatıra fotoğrafı çekilen Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Muhtar Erden'in kendisine ilettiği konuları da halledeceklerinin sözünü verdi. Başkan Yılmaz ve ekibi daha sonra Büyükpınar Mahallesi'nden ayrıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karesi Belediye Başkanı Yılmaz ve Ekibi Büyükpınar'da Köy Hayrına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement