Karpuzlu'da Festival Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Karpuzlu'da Festival Coşkusu

Karpuzlu\'da Festival Coşkusu

Karpuzlu Belediyesi tarafından ilçede bulunan 3 bin 400 yıllık Antik Kenti'nin tanıtımı için bu yıl ilki düzenlenen Alinda Kültür Sanat ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen halk konseri coşkulu geçti.

21.05.2012 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karpuzlu Belediyesi tarafından ilçede bulunan 3 bin 400 yıllık Antik Kenti'nin tanıtımı için bu yıl ilki düzenlenen Alinda Kültür Sanat ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen halk konseri coşkulu geçti. Konserde sahne alan ünlü sanatçı Coşkun Sabah hayranlarını sabaha kadar coşturdu. Yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı ilçede konseri ilçe nüfusunun 4 katı kadar kişi izledi.

Dünyanın en önemli kültür mirasları arasında yer alan 3 bin 400 Yıllık Alinda Antik Kenti'nin tanıtımı ve ilçede tarımla birlikte turizmi geliştirmek amacıyla bu yıl ilki düzenlenen festival kapsamında Karpuzlu Pazar Yeri'nde verilen halk konserinde Coşkun Sabah, Hale Yamaner ve Popçu Kübra sahne aldı.

Aydın Valisi Kerem Al, Kaymakam Mehmet Öztürk Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, Aydın İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Bulut, Aydın- Muğla İlleri Esnaf Sanatkarlar Kedi Kefalet Kooperatifi Başkanı Necip Saraç, çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları, protokol üyeleri ve yaklaşık 8 bin kişi izledi.

Akşam saatlerinde başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden konserde sanatçıların tüm eserlerini eşlik eden vatandaşlar adeta sanatçılarla düet yaptı. Oldukça renkli geçen festivalin amacının hem Alinda Antik Kenti'ni tanıtmak hem de halkın eğlenmesini sağlamak olduğunu belirten Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, festivale katkı veren ve bizzat etkinliklere katılarak kendilerini onurlandıran Başta Vali Kerem Al olmak üzere herkese teşekkür etti. Bu yıl ilki düzenlenen etkinliği bundan sonra geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Başkan Dönmez, "Amacımız Aydınımızın şirin ilçesi Karpuzlu'yu tarımın yanı sıra turizmin de merkezi yapmak" dedi.

Konsere misafir olarak katılan İzmir'in Ferdisi lakaplı Ahmet Durmuş da kısa süreli sahne aldı. Gece geç saatlere kadar devam eden konserin finalinde gerçekleştirilen havai fişek gösterisi ise Karpuzlu semalarını renklendirdi. Festivale gençlerin yanı sıra yaşlıların da yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

(İK)

21.05.2012 13: 42: 32

TSI

NNNN - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karpuzlu'da Festival Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement