Kars'ta Üniversite Öğrencilerinin En Büyük Sorunu Barınma! - Son Dakika
Yerel

Kars'ta Üniversite Öğrencilerinin En Büyük Sorunu Barınma!

Kars\'ta Üniversite Öğrencilerinin En Büyük Sorunu Barınma!

Kars’ta kiraların yüksek olması, ev sahiplerinin evlerini bir birini tanımayan 3 ile 5 öğrenciye ayrı ayrı vermesi, Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan yurt çıkmayan öğrencilerin kayıtlarını sildirerek Kars’tan ayrılmasına neden oluyor.

09.10.2015 13:56

Kars'ta kiraların yüksek olması, ev sahiplerinin evlerini bir birini tanımayan 3 ile 5 öğrenciye ayrı ayrı vermesi, Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan yurt çıkmayan öğrencilerin kayıtlarını sildirerek Kars'tan ayrılmasına neden oluyor.

Kafkas Üniversitesi'nin her geçen gün daha da büyümesi, öğrenci sayısının artması peşinden yurt sorununu gündeme getiriyor. Kentte yeterince öğrenci yurdu olmaması ise öğrencileri çaresiz bırakıyor.

Kars'taki öğrencilerin yurt sorunlarının biran evvel çözülemesi gerektiğini ifade eden CHP Kars İl Başkanı Özfer Koçak, birkaç gün önce bir kız öğrencinin kayıdını sildirerek Kars'tan ayrıldığını söyledi.

Üniversite öğrencilerinin çok sıkıntısı olduğuna dikkat çeken CHP Kars İl Başkanı Özfer Koçak, "Bir de özellikle buradaki öğrencilerimizin sıkıntısı var. Kars'ta öğrenci sayımızı artırmak istiyoruz ama öğrencilerimizin sayısını artırırken, onların kalacağı yurtların sağlanması çok önemli. İki gün önce kendim çok yakinen yaşadım. Kız öğrencimiz Kars'tan ayrıldı. Çünkü burada ki yurtlarda yer bulamadı" dedi.

"KARS'TA KİRALAR ÇOK PAHALI"

Kars'ta kiraların çok ama çok pahalı olduğunu belirten Koçak, bir taraftan öğrenci sayısını artırırken, diğer taraftan da öğrencilerin barınma sorunlarının çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Koçak, "Özellikle bizim buradaki kiralarımızın çok pahalı olduğunu, öğrencilere bunların çok büyük bir yük getirdiğini, bunların Kars'ın en büyük sorunu olduğunu biliyoruz. KYK'nın burada Kars için biz buraya öğrenci gelsin istiyorsak alt yapısını oluşturmak zorundayız. Yani burada öğrenci sayısını her sene 2 bin, 5 bin artırıyoruz ama alt yapısı yok. Bu öğrenciler nerede kalacak. Ben il başkanı olarak bütün illerden milletvekillerimiz dahi aradılar beni, çok büyük bir eziklikle sanki ben sorumluymuşum gibi cevap vermek zorunda kaldım. Hatta kendi kızım gitti dedim. 1-2 kız öğrenciyi evimde misafir edebileceğimi dahi söyledim. Böyle bir çözüm ürettim ama bu yeterli değil. Kars'ımızın en büyük sorunu öğrencilerimize onlara yakışır bir şekilde, aydın çağdaş bir öğrenciye yakışır bir şekilde yurtların olması Kars'ın olmazsa olmazıdır. Çünkü bu çocuklar hepimizin çocukları, Kars'ımızın, ülkemizin geleceğidir. Bunların gerçekten bu alt yapı sorununu çözmemiz lazım. Eğer Kars'ta 3 bin öğrenci artışı varsa, 3 bin öğrencilik yurdun öncelikle yapılması lazım" diye konuştu.

"TIP FAKÜLTESİ KARS'TA ÖĞRENCİLERİ ERZURUM'DA ÖĞRENİM GÖRÜYORDU"

Geçmişte Tıp Fakültesi'nin Kars'ta olduğunu, öğrencilerinin de Erzurum'da öğrenim gördüğünü hatırlatan CHP Kars İl Başkanı Özfer Koçak, gerçekten öğrencilerin çok sıkıntı yaşadığının altını çizdi.

Özfer Koçak, "Yani biz buraya yeni bir bölüm açıyoruz tamam, yeni bir bölümümüz var ama alt yapısı yok! Bu öğrenci nerede kalacak? Yani o öğrenciyi eğer kendi çocuğumuz olarak düşünüyorsak bunun bir yıl öncesinden, iki yıl öncesinden bir fakülte açılmadan önce bu yurdun yapılması lazım. En büyük sıkıntıları öğrenciler yaşıyor. Bu Tıp Fakültesi'nde yaşanan olayın bir benzeridir. Bu konuda buraya gelecek olan bütün öğrencilerin özellikle üniversitemizdeki kalma aşamasındaki noktalarının en üst düzeyde çözülmesi lazım. Bunlar Kars'ımızın en büyük sıkıntıları, büyük bir ihtimalle sayın rektörümüzün bu konuyu çözeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan Kars'ta 650'den başlayan kiralar, yerine ve bölgesine göre bin lirayı buluyor. Üniversite öğrenimlerini yapmak üzere Kars'a gelen çok sayıda öğrenci yurt bulamayınca, ev kiralarının da yüksek olmasından dolayı ya kayıdını dondurarak, yada kayıt yaptırmadan Kars'tan ayrılıyor. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars'ta Üniversite Öğrencilerinin En Büyük Sorunu Barınma! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • nur: üzülmeyin boş kalan yurtlara dahi almıyorlar. şarköy kyk da 100 e yakın boş yer var ama başvurusu yok diye kızımı almadılar.sözün bitiği yerdeyim.duyarlılığınız için teşekkürler..ama kimse duymuyor.duyurular , yedekler bile 1 haftada güncelleniyor. 0 0 Yanıtla

Advertisement