Karşıyaka'da Anadolu Ezgilerine Büyük İlgi - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka'da Anadolu Ezgilerine Büyük İlgi

Karşıyaka\'da Anadolu Ezgilerine Büyük İlgi

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi "Bir Nefes Anadolu" konserinde izleyici akınına uğradı.

18.11.2013 13:58

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi "Bir Nefes Anadolu" konserinde izleyici akınına uğradı. Batı müziği eşliğinde Anadolu şarkılarının seslendirildiği konser büyük ilgi gördü, ayakta alkışlandı. Şef Ali Hoca'nın düzenlemeleriyle hazırlanan gecede " Mevlana'dan Veysel'e" birçok sanatçının eserleri yeni yorumlarıyla seslendirildi.

İzmir Devlet Opera ve Balesi solistlerinden soprano Eylem Demirhan Duru, tenor Aydın Uştuk ve bas Tevfik Rodos gecede Mevlana, Pir Sultan Abdal, Yunus Emre, Karacaoğlan ve Aşık Veysel'in dillerden düşmeyen eserlerini seslendirdi. Batı müziği çalgıları yanında bağlama, kemençe ve neyinde yer aldığı orkestranın yorumları büyük beğeni topladı.

İlk kez Karşıyaka Opera'da sanatseverlerle buluşturulan Bir Nefes Anadolu konseri gördüğü ilgi nedeniyle farklı yerlerde sürdürülmesi kararlaştırıldı. Salonun tamamen dolması nedeniyle izleyicilerin bir kısmının ek sandalyelerde ve merdivenlerde izlemek durumunda kaldığı konseri fuayede ekranlardan da takip edenler oldu. Konser, saz semaisi ile başlayıp Mevlana'dan Şem i Ruhuna, Dinle Sözümü eserlerinin seslendirilmesi ile başladı. Daha sonra Yunus Emre'nin eserlerinden A. Adnan Saygun'un bestelediği "Yalancı Dünya", "Gel Gönül Seninle", "Sen Burada Garip mi Kaldın?" ile devam etti. Pir Sultan Abdal'ın "Geçti Dost kervanı, "Şu Yalan Dünyaya" gibi eserleriyle yaşanan coşku, Karacaoğlan'ın "İncecik Bir Kar Yağar", "Ne Güzel Olmuşsun" ile en üste seviyeye çıktı. Gece, Aşık Veysel'in "Havalanma Telli Turnam", " Güzelliğin On Para Etmez" türküleriyle doruğa ulaştı. Sanatçıları uzun süre alkışlayan sanatseverler müziğin doyumsuz güzelliklerini yaşadıklarını belirterek kendilerine bu imkanı sunan Karşıyaka Belediyesi'ne teşekkür ettiklerini söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka'da Anadolu Ezgilerine Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement