Kartepe'nin Her Yerinde Kutlu Doğum Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Kartepe'nin Her Yerinde Kutlu Doğum Kutlanıyor

Kartepe\'nin Her Yerinde Kutlu Doğum Kutlanıyor

Kartepe ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri farklı bölgelerde değişik programlarla yoğun şekilde gerçekleştiriliyor.

20.04.2013 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri farklı bölgelerde değişik programlarla yoğun şekilde gerçekleştiriliyor.

Kartepelilerin büyük ilgi gösterdiği hafta kutlamaları ile şefkat ve merhamet peygamberi bir kez daha anlaşılırken ona duyulan sevgi sınır tanımıyor. Kartepe Müftülüğü bayanlara yönelik ana konferansını Uzunçiftlik Kültür Merkezi'nde düzenledi. "İslamda İnsan Onurunu Korumaya Yönelik Ahlaki Değerler" konulu konferansa Yrd. Doç. Dr. Hümeyra Arslantürk konuşmacı olarak katıldı.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.)'in 1442'inci doğum yılı münasebetiyle Kartepe Belediyesi, İlçe Müftülüğü işbirliğinde "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında sohbet programları yanı sıra tasavvuf musikisi ve sema gösterileri düzenledi. Kocaeli Hamle Yardımlaşma Derneği'nin de destek verdiği Yeşilkent Ulu Cami bahçesindeki programa Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın yanı sıra Kartepe Müftüsü İsmail Gülşen, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, cami dernek yöneticileri, din görevlileri ve bölge halkı katıldı.

Kur'an-ı Kerim Tilaveti ardından Yeşilkent Ulu Cami Dernek Başkanı Mehmet Özlemiş konuşma yaptı. Caminin ibadete açılmasında katkısı olanlara teşekkür eden Özlemiş, şadırvan ve kuran kursu konusunda da hayırseverlerin desteğini beklediklerini ifade etti. Program Kartepe İlçe Müftüsü İsmail Gülşen'in "Peygamberimiz ve İnsan Onuru" konulu sohbeti ardından Kartepe Müftülüğü ilahi korosunun seslendirdiği ilahiler eşliğinde sürdü.

Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çerçevesinde Kartepe Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki programda ise Harun Beyaz ile tasavvuf müziği konseri eşliğinde ki semazen gösterileri büyük ilgiyle izlendi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kartepe'nin Her Yerinde Kutlu Doğum Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement