Katı Atık Tesisleri Kent Dışına Çıkarılacak - Son Dakika
Yerel

Katı Atık Tesisleri Kent Dışına Çıkarılacak

Katı Atık Tesisleri Kent Dışına Çıkarılacak

Sarıçam Belediyesinin 2012 yılı faaliyet raporu belediye meclisi tarafından kabul edildi.

05.04.2013 13:16

Sarıçam Belediyesinin 2012 yılı faaliyet raporu belediye meclisi tarafından kabul edildi. Ayrıca denetim raporlarının da okunduğu belediye meclisi çalışmalarını tamamlıyor.

Sarıçam Belediye meclisinin nisan ayı olağan toplantısında bu ay 2012 yılı faaliyet raporları görüşüldü. Yine denetim raporunun da okunduğu belediye meclisi çalışmaları sırasında Buruk bölgesine yapılması planlanan eğitim tesis alanına ilişkin 1/1000 ölçekli imar plan tadilatı ile gündeme dair maddeler ele alınarak karara bağlandı.

Belediye Başkan ve Meclis Başkan Vekili Ali Acembekiroğlu başkanlığında hafta başında toplanan Belediye Meclisi haftanın son çalışma gününde encümen seçimi ile çalışmalarını tamamlayacak.

Faaliyet raporları üzerine MHP grubu adına Mustafa Kızılelma tarafından eleştiriler yöneltilirken, denetim komisyonu raporu da denetim komisyonu adına meclis üyesi İbrahim Nuri Eyi tarafından okundu. Daha sonra yapılan oylamada faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Bu arada, AK Parti İl kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse Sarıçam Belediye meclisini ziyaret etti. Yine Türkiye'de milliyetçi hareketin lideri merhum Alparslan Türkeş'in 16. ölüm yıl dönümü nedeniyle Meclis Başkan Vekili Ali Acembekiroğlu kısa bir konuşma yaparak ruhu için Fatiha okunmasını istedi.

Ayrıca meclis çalışmaları boyunca AK Parti grubundan Cabbar Konuk, MHP grup sözcüsü Ömer Seyfettin Turhan, MHP grubundan Bayram Sayar ile Vedat Ağaoğlu gündem dışı söz alarak farklı konulara ilişkin görüşlerini açıkladılar.

MHP grubundan meclis üyesi Avukat Bayram Sayar, 1/5000'lik imar planlarında, Sofulu Büyükşehir Katı Atık Bertaraf İşletmesinin bu bölgeden başka bir bölgeye taşınması için öneride bulunulması adına meclisin karar almasını istedi. Bu yönde bir teklif hazırlayan Avukat Bayram Sayar'ın teklifi her iki parti grubunun da oybirliği ile gündeme alınarak ilgili komisyonlara havale edildi. Sayar önerisinde önemli kamu yatırımları ile gelişme bölgesi içinde kalacak olan Katı Atık Bertaraf tesislerinin kentin imajını olumsuz etkileyeceği için şehir yerleşim alanı dışına çıkartılması gerektiğini savundu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Katı Atık Tesisleri Kent Dışına Çıkarılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement