Kaü'de 'Farkında Mısınız?' Konulu Panel Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Kaü'de 'Farkında Mısınız?' Konulu Panel Düzenledi

Kaü\'de \'Farkında Mısınız?\' Konulu Panel Düzenledi

Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü 4.Sınıf öğrencilerinden oluşan 'Grup 13' tarafından "Farkında Mısınız?" konulu panel düzenlendi.

04.05.2012 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ),

Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden oluşan 'Grup 13' tarafından "Farkında Mısınız?" konulu panel düzenlendi.

KAÜ Eğitim Fakültesi Anfisinde başlayan panele, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Sinan Bilgili, Kars Asayiş Emniyet Amiri Dr. Kadir Akyüz, Başkomiser Caner Çiçek, Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bilal Gök,

Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Tarih Eğitimi Anabilimdalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Osman Engin, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4.sınıf öğrencilerinin oluşturduğu 'GRUP 13' Başkanı Coşkun Yıldırım,

grup üyeleri; Hüseyin Eroldan, Murat Çalış, Ahmet Kılınç ve Gökhan Şahbazoğlu,

"Sosyal Proje Geliştirme Dersi" kapsamında Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop, öncülüğünde düzenlenen

"Farkında mısınız?" adlı panele katılım beklenenin üzerinde oldu.

Panelde söz alan Kars Emniyet Amiri Dr. Kadir Akyüz, kontör dolandırıcılığı hakkında, e-mail hırsızlığı ve sıkça karşılaşılan yaşanmış gerçek olaylar üzerinden örnekler vererek katılımcılarda farkındalık oluşturdu.

Yrd. Doç. Dr. Bilal Gök, ise Peygamber Efendimizin hayatı, ahlakı ve insan haklarına verdiği önemle ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Son olarak kürsüye çıkan Yrd. Doç. Dr.

Yaşar Kop, Avrupalıların 13 rakamının neden sevmediğini, İslam ve Türk tarihinde 13 rakamının hangi olaylara denk geldiğini açıkladı.

Kop, ayrıca tarihte doğru bilinen yanlışlar başlığı altında; Yavuz Sultan Selim hakkında bilgiler verdi.

Kop, Osmanlı padişahlarının neden hacca gitmediğini, ilk piramitlerin Türklere ait olduğunu, Halide Edip Adıvar ile ilgili, II. Abdulhamid'in petrol haritasından, Rumeli Hisarından, Demirbaş Şarl, Baltacı Mehmet Paşa ve Çariçe Katerina olayına kadar birçok hususun yanında, avuç içindeki rakamların ne ifade ettiğinden bahsederek dinleyicilerin doğru bildiği yanlışları fark etmelerini sağladı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaü'de 'Farkında Mısınız?' Konulu Panel Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement