Kaymakam Erkayıran'ı Çeşme'den Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Erkayıran'ı Çeşme'den Uğurlandı

Kaymakam Erkayıran\'ı Çeşme\'den Uğurlandı

Hatay’ın Kırıkhan ilçesine atanan Kaymakam Mustafa Erkayıran, Çeşme ilçesinden veda ederek ayrıldı.

09.12.2016 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Kırıkhan ilçesine atanan Kaymakam Mustafa Erkayıran, Çeşme ilçesinden veda ederek ayrıldı.

Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, kararname nedeniyle Hatay'ın Kırıkhan ilçesine atandı. Eryakıran, Çeşme'den ayrılmadan önce Dalyan Mahallesindeki Uygulama Otelinde bir veda yemeği verildi. Erkayıran'ın veda yemeğine, Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, İlçe Jandarma Vekili Teğmen Ahmet Çalışkan, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Çeşme'de bir buçuk yıla yakın görev yapan Kaymakam Erkayıran, yemekte yaptığı veda konuşmasında, "Biz kamu görevlileri için görev yaptığımız ilçeler 'han', bizler de 'yolcu'yuz. Bu 'han'larda belli bir süre görev yaparak yeni görev yerlerimize gideriz. Bu,mesleğimizin doğasında var. Kubbede bir hoş seda bırakmak, arkamızdan iyi söz söylettirmek önemlidir. Elbette her zaman doğru kararlar alamayabiliyoruz. Sıkıntılı da olsa bazı kararları almamız gerekebiliyor. Yönetim öyle bir şey ki, kararları alırken bazen kalp kırabiliyoruz. Tez canlı biri olduğum için, bazen mesai arkadaşlarıma parladığım da olmuştur. O an öyle olsa bile kısa zamanda geçiyor. Görev yaptığım süre içinde böyle olaylar olmuşsa da, artık hepsi geride kaldı. Çeşme'de güzel günlerimiz geçti. Elimden geldiğince, sizlerle birlikte Çeşme'nin potansiyeline dokunmaya çalıştım. Aldığım bayrağı biraz daha ileriye götürmek için elimden geleni yapmaya çalıştım. Sonuçta, görev yaptığım süre boyunca desteklerinizi esirgemediniz. Destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Birlikte görev yapmaktan çok memnuniyet duyduk"

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da, yaptığı konuşmada Çeşme'ye görev yapmaya gelen kaymakamları belli bir süre sonra uğurlamak zorunda kaldıklarını belirterek, "Ben böyle veda yemeklerini sevmiyorum. Bu bir ayrılık yemeği. 15 yıllık görevim boyunca çok sayıda böyle veda yemeğinde beraber olduk. Sayın kaymakamımızla birlikte görev yapmaktan çok memnuniyet duyduk. Birlikte çok güzel çalıştığımıza inanıyorum. Atama haberini duyunca, sayın kaymakamımı arayarak, 'Sizin adınıza sevindim" dedim. Sayın Kaymakam, durakladı. 'Sizin adınıza sevindim, ailenize yakın gidiyorsunuz. Ama bizler de, hem bir amirimizi, hem çalışma arkadaşımızı, bir dostu göndermiş oluyoruz. Ama sayın kaymakamımıza şunu söylemek istiyorum; 'Sizin Çeşme'de her zaman eviniz var.' Yeni görev yerinizde inşallah rahat olacaksınız. Daha üst görevlere gideceksiniz. Çeşme halkı adına da, belediye adına da sizin Çeşme'den ayrılmanızdan üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isterim. Bu ayrılıklar, devlette görev yapanlar için gerçekten kolay değil. Görev yaptığınız süreç içerisinde, bize verdiğiniz destek, yakınlık için teşekkür ediyorum. Bütün görevlerimiz yasalarla belirlenmiştir. Görevinizi sadece yasal çerçevede yaptığınız zaman yeterli hazzı alamazsınız. Ama dostluk ve yasalar çerçevesinde yapılırsa gerçekten böyle gülen yüzlerle birlikte oluyorsunuz. Yeni göreviniz hayırlı olsun diyerek başarılar diliyorum" dedi.

Veda yemeğinin ardından daire amirleri, Kaymakam Eryakıran'ın çalışma arkadaşları ve sevenleri tarafından uğurlama töreni düzenlendi. Eryakıran, kaymakamlık binasından düzenlenen kısa bir törenin ardından görev yapacağı Hatay'a uğurlandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Erkayıran'ı Çeşme'den Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement