Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Bilimsel Araştırmalara Destek Veriyor - Son Dakika
Yerel

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Bilimsel Araştırmalara Destek Veriyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Bilimsel Araştırmalara Destek Veriyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetim faaliyetlerinin yanı sıra bilimsel araştırmalara da destek vererek halka hizmeti sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, Kapadokya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi'nde yapılan bir çalışmaya olanak sağlayarak halkın sağlık durumu ve organ bağışına yönelik tutumları hakkında bilgi edinilmesine katkıda bulundu. Ayrıca yapılan bir araştırmada, yaşlı yaşam merkezlerinin arttırılmasının bireylerin sosyalleşmesine katkı sağlayacağı sonucuna ulaşıldı.

07.10.2023 10:12  Güncelleme: 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bir yandan yerel yönetim faaliyetleri ile halka direkt olarak hizmet gerçekleştirirken, öte yandan yapılan bilimsel araştırma ve makalelere de destek olarak halka hizmeti dolaylı olarak sürdürüyor.

Halka hizmet çizgisinde adeta sınır tanımayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu çerçevede Kapadokya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi'nde 'Kayseri Büyükşehir Belediyesi Uluçınarlar Yaşlı Yaşam ve Dayanışma Merkezinden Hizmet Alan Yaşlıların Sağlık Durumları ve Organ Bağışına Yönelik Tutumları' başlıklı çalışma için merkezde araştırma yapılmasına imkan tanıdı.

Hizmetin her türü büyükşehirde

Hizmetin her türü ile çalışmalarını sürdüren ve tüm kurum, kuruluşları ile vatandaşlara hizmet etmek ve şehre katkı sağlamak için gayret gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği hizmetlerle kimi zaman bilimsel araştırma ve makalelere konu olurken, kimi zaman da araştırmacı akademisyenlerin de taleplerini geri çevirmeyerek bünyesindeki kurum ve kuruluşlar aracılığı ile destek oluyor. Bu doğrultuda, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Mustafa Kumlu Ulu Çınarlar Yaşlı Yaşam ve Dayanışma Merkezi'nde araştırma yapılmasına izin verilirken, gerçekleştirilen araştırma sonuçları da Kapadokya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi'ne konu olarak bilime ve vatandaşlara katkı sağladı.

Araştırma sonucunda yaşlı yaşam merkezlerinin arttırılmasının faydalı olacağı belirtildi

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İskender Gün ile Erciyes Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Uzman Diyetisyen Elif Alp tarafından yapılan araştırmada, yaşlı yaşam merkezlerinin sayısının arttırılmasının bireylerin sosyalleşmesine katkı sağlayacağı sonucuna da ulaşıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Bilimsel Araştırmalara Destek Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement