Kayseri'de 'Hayata ve Sana Güveniyorum' Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Kayseri'de 'Hayata ve Sana Güveniyorum' Toplantısı

Kayseri\'de \'Hayata ve Sana Güveniyorum\' Toplantısı

Kadın İş Birliğini Geliştirme Derneği 'Hayata ve Sana Güveniyorum' Alzheimer hasta hizmetlisi eğitim projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

06.09.2014 15:45  Güncelleme: 16:00

Kadın İş Birliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) 'Hayata ve Sana Güveniyorum' Alzheimer hasta hizmetlisi eğitim projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıda konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Belki bu proje bu projeyi yürütenler açısından, iş adamları ve KİGDER açısından hayati önemi olmaya bilir. Ama bu projeyi uygulayacaklar açısından, aileler açısından hayati açıdan önemli. Çünkü onların günlük hayatlarına devam edebilmeleri için, iş hayatlarını sağlıklı bir şekilde devam edebilmeleri için, evde yaşayan büyüklerin gözü arkada kalmaması için son derece önemlidir. Öncelikle böyle bir projeyi fikir eden, uygulamaya konulması için akıl yürüten ve uygulayan arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Düzgün ayrıca, "Kadınların iş hayatında yer alması gerçekten de çok önemli bu topraklar eski dönemlerde kadınların iş hayatına atıldığı dönemleri yaşadı. Bu topraklar kadın girişimcilerin kurulduğu topraklardır. Daha öncede dile getirmiştir. Ahi Evran'ın hanımı Fatma Bacı belki dünyada ilk kadın girişimciliği ile ilgili organizasyonu gerçekleştiren birisidir" diye konuştu.

Kadın İş Birliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Sema Karaoğlu ise " KİGDER 2013 ortalarında Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri olan Ayla Küçük, Şafak Çivici, Feride Bilgin, Şenay Güngör, Demet Kalkmaz ve şahsım tarafından Kayseri'de kurulmuş bir dernektir. Sürdürülebilirliğin sağlanması gerektiğini ve STK faaliyetlerinin artık global olduğunu ve STK'lar aracılığıyla bir çok insana dokunacağımızı bilerek ve stratejimizi bu bağlamda belirleyerek yola çıktık" dedi.

Orta Anadolu Sanayici ve İş Adamları Federasyonu (ORSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yılmaz da, "ORSİFED olarak biz daha önce KAYSİAD olarak bizde bir oluşum içine girelim dedik. Arkadaşlarımızdan katılımlarla ilgili destek bekledik. İlk desteği veren arkadaşlarımızdan birisi Kadın İşbirliğini geliştirme Derneği, daha Sonra Genç Girişimciler Derneği, Perakendeciler Derneği ve Develi İş Adamları derneği 5 dernek bir araya gelerek devletimizin TR72 olarak adlandırdığı ORAN Kalkınma Ajansı kısa adıyla bu bölgede bizim örgütlenmemiz gerektiğini ve devletimizin 26 kalkınma ajansı bölgesinde üzerine düşeni yaptığını ve bizimde sivil toplum kuruluşları olarak üzerimize düşeni yapmamız gerektiğini düşünerek böyle bir yola çıktık" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri'de 'Hayata ve Sana Güveniyorum' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement