Kayseri'den kısa kısa - Son Dakika
Yerel

Kayseri'den kısa kısa

Kayseri\'den kısa kısa

Tacikistan'ın Sughd Bölgesi Başkanı ve Tacikistan Büyükelçisi Başkanlığındaki heyetin Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yaptığı temaslar iyi niyet metni ile sonuçlandı.

18.05.2022 12:32  Güncelleme: 18:23

Tacikistan'ın Sughd Bölgesi Başkanı ve Tacikistan Büyükelçisi Başkanlığındaki heyetin Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yaptığı temaslar iyi niyet metni ile sonuçlandı.

OSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Sughd Bölgesi Başkanı Rajabboy Ahmadzoda ile Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus İmamoğlu arasında iyi niyet metni imzalandı ve bu imzaların ilişkilerin geliştirilmesine katkı sunması temennisinde bulunuldu.

OSB Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki imza töreninde Kayserili iş insanlarını Tacikistan'a davet eden Ahmadzoda, Türkiye'deki teknolojiyi ülkelerine kazandırmak istediklerini kaydetti.

OSB Başkanı İmamoğlu da iki ülkenin menfaati doğrultusunda iş birliğinin gelişmesi için gayret göstereceklerini belirtti.

Kocasinan'da satranç turnuvası

Kocasinan Belediyesinin düzenlediği İlkokullar Arası Ödüllü Satranç Takım Turnuvası için başvurular 23 Mayıs'ta son buluyor.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yaptığı yazılı açıklamada, çocukların turnuvayla hem eğleneceklerini hem de öğreneceklerini belirtti.

Turnuva ile çocukların satranca ilgilerini artırmayı amaçladıklarını aktaran Çolakbayrakdar, "Bu yarışma sayesinde gençlerimiz, kazanma ve mücadelenin zekayla, akılla olan tarafını ortaya koyacaklar." ifadelerini kullandı.

Kocasinan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, Kayseri Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Türkiye Satranç Federasyonu Kayseri İl Temsilciği işbirliğiyle düzenlenen turnuva 25-26 Mayıs'ta Kadir Has Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Kocasinan sınırlarında bulunan ilkokul öğrencilerinin katılacağı turnuvada B kategori 6-7 yaş, A Kategori 8-9 yaş olmak üzere 2 kategori yer alıyor.

Turnuvaya katılmak isteyen öğrencilerin www.kayseri.tsf.org.tr adresinden kayıt olabilecekleri belirtildi.

Yarışmada ilk dört dereceyi elde eden takımlara kupa, sporculara madalya ve çeşitli ödüller verilecek.

Talas'ta engelsiz oyun parkı

Talas Belediyesi ve Türk Kızılay Talas Şubesi işbirliğiyle oluşturulan ve her yaştan engellinin kullanabileceği spor aletleri ve oyun grubuyla donatılan Talas Kızılay Engelsiz Oyun Parkı düzenlenen törenle hizmete girdi.

Mevlana Mahallesi Mevlana Sosyal Tesisi altındaki parkta oluşturulan özel bölümün finansı Türk Kızılay Genel Merkezi Şenlendirme Projesi'nden elde edilen bağışlarla karşılandı.

Kızılay Talas Şubesi tarafından temin edilen spor aletleri Talas Belediyesince yerleştirildi.

Türk Kızılay Talas Şube Başkanı Ünal Yüksel, yoğun bir emek sonucu oluşturulan park için Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın'a teşekkür etti.

Talas Kızılay Engelsiz Teşkilat Başkanı Zöhre Akşar ise parkla ilgili teknik bilgi verdi.

Kızılay Kayseri Şube Başkanı Cafer Beydilli de Başkan Mustafa Yalçın'ın teknik konuları en kısa zamanda en iyi şekilde çözdüğünü aktardı.

Başkan Yalçın ise insanların hayatını kolaylaştırma adına pek çok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, buna devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri'den kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement