Kazakistan Büyükelçisi Tüymebayev, Kasif ve Kasiad'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Kazakistan Büyükelçisi Tüymebayev, Kasif ve Kasiad'ı Ziyaret Etti

Kazakistan Büyükelçisi Tüymebayev, Kasif ve Kasiad\'ı Ziyaret Etti

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) ve Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (KASİAD) ziyaret etti.

17.12.2013 12:58

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev  Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) ve  Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (KASİAD) ziyaret etti.

Hacıkerimoğlu'nun makamında yapılan ziyarete Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, KARGİD Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, KASİF Başkanı Osman Reis, KASİF ve KASİAD yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Tüymebayev, burada yaptığı konuşmada, Samsun'a kasım ayında da geldiğini, Samsun'un Kazakistan için önemli bir il olduğunu belirtti.

Kazakistan- Türkiye arasındaki ikili ilişkilerde Samsun'un daha da büyük rol oynamasını istediğini vurgulayan Tüymebayev, "Bu sebeple Samsun'u ziyaret ediyoruz. Kazakistan ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerimiz çok iyi bir durumda. Bu konuda geçen yılki ticari ilişkilerimizin hacmi 4 milyar doları geçti. Önümüzdeki yıllarda Kars-Tiflis-Bakü demir yolu tamamlandığında Türkiye ve Samsun ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizin daha da gelişeceğini düşünüyoruz. Karadeniz tarafında yeni yol inşaatı bittiği zaman nakliye ve taşıma konusunda pek çok sorunlar çözülecek ve Samsun ile Kazakistan arasındaki ilişkilerin hacmi daha da artacak" dedi.

KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu ise Canseyit Tüymebayev'i Samsun'da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek,  "Geçtiğimiz ay TUSKON Dünya Ticaret Köprüsü programına katılmak için Türkiye'ye gelen Kazakistanlı iş adamlarını KASİAD olarak Samsun'da ağırladık. Kazakistanlı ve Samsunlu iş adamlarının birbirleriyle iş görüşmelerinin yapıldığı, fabrika ziyaretlerinin gerçekleştiği bir ziyaret oldu. KASİAD olarak biz de Kazakistan'a iş gezisi düzenleyeceğiz. Umut ediyorum ki Samsunlu ve Kazakistanlı iş adamları arasındaki ticari ilişkiler artarak devam eder" dedi.

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev ve KASİF Başkanı Osman Reis arasında karşılıklı hediye takdimi yapıldı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kazakistan Büyükelçisi Tüymebayev, Kasif ve Kasiad'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement