Kbü'de "Paramı Yönetebiliyorum" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Kbü'de "Paramı Yönetebiliyorum" Konferansı

Kbü\'de "Paramı Yönetebiliyorum" Konferansı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Marka ve Patent Öğrenci Kulübü tarafından ‘Paramı Yönetebiliyorum’ konulu konferans düzenlendi.

14.03.2016 22:25

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Marka ve Patent Öğrenci Kulübü tarafından 'Paramı Yönetebiliyorum' konulu konferans düzenlendi.

Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansta, Habitat Kalkınma Derneği'nin lise ve üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin kişisel mali kaynaklarını bütçelemelerine ve finans hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olma amacıyla oluşturduğu 'Paramı Yönetebiliyorum Projesi' hakkında bilgiler verildi.

Konferansta konuşmacı olarak bulunan Habitat Kalkınma Derneği 'Paramı Yönetebiliyorum Projesi' Koordinatörü Envercan Yüksel söz konusu projenin gençlere yönelik bir finansal okuryazarlık ve bütçe yönetimi projesi olduğunu belirterek, "Finansal okuryazarlık kişinin para kullanımı ve yönetimi hakkında bilgiyle değerlendirme yapması ve etkili karar verme yetisidir. Bu projesi ile finansal okuryazarlığın gençler arasında yaygınlaşması amaçlanmaktadır. Gençlere bütçelerini yönetmeyi öğreterek, sağlıklı bir finansal gelecek oluşturmaları ve böylece uzun vadede finansal okuryazarlık düzeyi yüksek nesillerle sürdürülebilir kalkınma sürecine katkıda bulunmak hedeflenmektedir." dedi.

'Paramı Yönetebiliyorum' konulu konferansta Yüksel, gençlere bütçe ve birikim yapabilme, bütçe kalemlerinin gelir ve giderlerini kontrol edebilme, güvenli ve güvensiz yatırımları tanıtma konularında bilgiler de verdi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kbü'de 'Paramı Yönetebiliyorum' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement