Kent Hafriyat Atıklarından Temizleniyor - Son Dakika
Yerel

Kent Hafriyat Atıklarından Temizleniyor

Kent Hafriyat Atıklarından Temizleniyor

Yeni hafriyat döküm sahasını açmasıyla birlikte Batman Belediyesi'nin kent genelinde sürdürdüğü hafriyat toplama çalışmaları devam ediyor.

11.06.2014 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Belediyesinin il özel idaresi ile birlikte kent genelinde sürdürdüğü hafriyat toplama çalışmaları sürüyor.

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Batman İl Özel İdaresi ile birlikte kent genelinde başlattığı hafriyat toplama ve temizleme çalışmalarını aralıksız sürdüren Batman Belediyesi atıkları depolama sahasına taşırken, temizlenen bölgelere de uyarıcı levhalar asıyor.

ÇALIŞMALAR 10 KAMYON VE 3 KEPÇE İLE YAPILIYOR

Bugüne kadar sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bülent Tekik, hafriyat toplama çalışmalarını valilik il özel idaresi ile birlikte ortaklaşa gerçekleştirdiklerini dile getirerek,

"Bu çalışmayı 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında başlattık. Kısa süre önce kentin en çok ihtiyaç duyduğu hafriyat döküm sahasının belediyemiz tarafından hizmete açılmasıyla birlikte atıkların buraya taşınmasına başlamıştık. Belediyemizin başlattığı kampanya kentin atıklardan temizlenmesi bakımından iyi bir başlangıç oldu. Kent il özel idaresi ile yaptığımız ortak çalışmalar çok olumlu sonuçlar verdi. Şu ana kadar hafriyat toplama çalışmalarını 10 kamyon ve 3 kepçe ile yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalar kapsamında Petrolkent, Seyitler, Gültepe, Beşevler mahallelerinde izinsiz bırakılan inşaat atıkları ve buralarda biriken hafriyatlar toplanıp Belediyenin Tilmiz köyü yakınlarındaki Hafriyat Döküm sahasına taşındı. Toplanan yerlere tekrar dökülmemesi konusunda uyarıcı levhalar bıraktık" dedi.

Şehrin genelinde hafriyat dökmenin yasak olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Tekik, dökenlerin tespiti halinde ağır para cezaları verileceğini ve dökenleri görenlerin Belediyenin 153 hattına bilgi vermeleri halinde zabıta ekiplerince gerekli müdahalenin yapılacağı ve bu kirleticilere gerekli cezaların verileceğini söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kent Hafriyat Atıklarından Temizleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement