Kent Konseyi 7. İstişare Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Kent Konseyi 7. İstişare Toplantısı

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'in "narkotik tedavi" konusunda 2-3 yılını heba ettiğini bildirdi.

19.02.2013 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'in "narkotik tedavi" konusunda 2-3 yılını heba ettiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Kent Konseyi 7. İstişare Toplantısı'nda, "çocuk ve gençlerin madde bağımlığından uzak tutulması ve rehabilite edilen geçlerin 18 yaşından sonraki durumu" değerlendirildi.

Güzelbey, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda, sokak çocuklarına yönelik gerçekleştirdikleri projeler konusunda,"Üzülerek söylemeliyim ki Gaziantep, 'narkotik tedavi' konusunda 2-3 yılını heba etti" ifadesini kullandı.

Narkotik tedavinin belediyenin görevi olmadığını dile getiren Güzelbey, madde bağımlısı çocukların rehabilite edilmesi için Oya Bahadır Rehabilitasyon Merkezi'nin faaliyete geçirmeleriyle başarılı bir projeye imza attıklarını belirtti.

AMATEM olarak planlanan yere karşı çıktığını anlatan Güzelbey, "Çünkü bunun belli bir kriteri vardır. Kafanıza göre bir yerde bir narkotik tedavi merkezi açamazsınız. Şehrin göbeğinde caddeye 20 metre mesafede bir uyuşturucu tedavi merkezi açarsanız bu olmaz. Gelirler ve camdan uyuşturucu maddeyi atar giderler. Biz bunu söyledik ama dinlemediler. Nitekim orada bir insan bile tedavi edilemedi" değerlendirmesinde bulundu.

Güzelbey, şunları aktardı:

"Bugün için her şey kontrolümüz altında gibi görünüyor ama biraz gevşediğimizde sayının yeniden arttığını görüyorum. Bu sosyal bir problem. Bu sebeple Kent Konseyi'nin böyle bir konuyu seçmesi çok anlamlı ve de önemli. Belediye olarak bu iş için büyük bir bütçemiz var. Kent Konseyi'nin de bu konuda bizi yönlendirmesini, bilgilendirmesini isteriz. İnanıyorum ki uyuşturucu madde bağımlılığı ve bunun oluşturduğu sorunlar şehrin kanayan yarası olmaktan çıkacak."

Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban ise son derece hassas bir konunun gündeme alındığını vurgulayarak,ailelerin gençlere ve çocuklara gereken ilgi ve alakayı göstermelerinin önemine değindi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici de, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Toplantıda ayrıca, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Dinçoğlu, çocuk ve gençlerin madde bağımlılığından uzak tutulması konusunda bir sunum yaptı.

Toplantıya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Oğuzeli Kaymakamı Arif Gül, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile diğer ilgililer katıldı.

Muhabir: Yusuf Atlıhan

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kent Konseyi 7. İstişare Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement