Kent Orkestrası'ndan Cumhuriyet Konseri - Son Dakika
Yerel

Kent Orkestrası'ndan Cumhuriyet Konseri

Kent Orkestrası\'ndan Cumhuriyet Konseri

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "Cumhuriyet Konseri" düzenledi.

30.10.2013 10:00

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "Cumhuriyet Konseri" düzenledi. Mersin Marina'daki konsere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kent Orkestrası'nın Marina içindeki amfi tiyatroda verdiği konseri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da vatandaşlarla birlikte izledi. İzleyiciler, orkestranın çaldığı şarkılara eşlik ederken, hareketli şarkılarda da piste çıkarak dans ettiler.

Konser sırasında sahneye gelerek sanatçıları tebrik eden Başkan Özcan, kısa bir konuşma yaparak, "Bugün Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yılını büyük bir coşku içerisinde kutluyoruz. 90 yıl önce Mustafa Kemal ve arkadaşlarının ektiği tohum, bugün kocaman bir ağaç oldu. Elbette bugünlere kolay bir şekilde gelinmedi. Bu ülkenin bağımsızlığı için verilen canlar, bizlerin gurur kaynağı olmuştur. Bizlere düşen görev ise onların boş yere şehit olmadıklarını ispat etmektir" dedi.

Çocuklara bunların iyi bir şekilde anlatılması gerektiğini kaydeden Özcan, "İnsanın insan gibi yaşayabileceği en mükemmel rejim cumhuriyettir. Bugün birçok ülke bu rejime kavuşmanın özlemiyle yanıp tutuşurken, bizler cumhuriyetimize sıkı bir şekilde sarılmak zorundayız" diye konuştu.

Özcan, konserde "Sevemedim Karagözlüm" ve "Ezo Gelin" şarkılarını da söyledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kent Orkestrası'ndan Cumhuriyet Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement