Kepez Belediyesi Tiyatrosu İlk Kez 4 Oyun Sahneleyecek - Son Dakika
Yerel

Kepez Belediyesi Tiyatrosu İlk Kez 4 Oyun Sahneleyecek

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nin yapımının tamamlanmasıyla salon sıkıntısı çözülen Kepez Belediyesi Tiyatrosu (KBT), ilk kez bir sezonda 4 oyun sahneleyecek.

09.01.2012 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nin yapımının tamamlanmasıyla salon sıkıntısı çözülen Kepez Belediyesi Tiyatrosu (KBT), ilk kez bir sezonda 4 oyun sahneleyecek.

Abdullah Sürekli'nin genel sanat yönetmenliği görevine getirilmesinin ardından kurumsal kimlik kazanan KBT, yeni sezonda 4 oyunla perdelerini açıyor. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nin de hizmete girmesiyle, KBT ilk kez bir sezonda 4 oyunla seyircinin karşısına çıkacak.

Tiyatro günleri, Cevat Fehmi Başkut'un yazdığı, Abdullah Sürekli'nin yönettiği iki perdelik "Hacıyatmaz" oyunu ile 14 Ocak'ta başlayacak. Hüseyin Erdoğan'ın yazdığı ve yönettiği, Abdullah Sürekli'nin oynadığı, müziğini İhsan Kılavuz'un yaptığı "Yunus Emre Aşk Ateşi" adlı tek kişilik oyun da 28 Ocak'ta tiyatroseverlerle buluşacak.

KBT, yeni sezonda çocukları da unutmadı. Tülin Tümtürk Yılmaz'ın yazdığı ve yönettiği tek perdelik çocuk oyunu "Ağaç Ev" 21 Ocak'ta sahnelenecek. KBT, geçen sezon seyirci rekoru kıran, Türk tiyatrosunun önemli yazarlarından Cevat Fehmi Başkut'un eseri olan ve Abdullah Sürekli'nin yönettiği "Buzlar Çözülmeden" oyununu bu sezonda da izleyicilerle buluşturacak. Oyunun ilk gösterimi, 10 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Dört oyun da haftanın iki günü 28 Mayıs'a kadar Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nin 500 kişilik salonunda sahnelenecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, KBT'nin Kepez'in kültür ve sanat şehri kimliğine yaraşır bir program hazırladığını söyledi. KBT'nin amatör ruhla profesyonel işlere imza attığının altını çizen Tütüncü, "Genel Sanat Yönetmenimiz Abdullah Sürekli başta olmak üzere, KBT'nin diğer personeli ve oyuncularını özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum" dedi.

Tütüncü, vatandaşları oyunları izlemeye davet etti.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kepez Belediyesi Tiyatrosu İlk Kez 4 Oyun Sahneleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement