Kepez'den Kıbrıs Barış Harekatı Parkı - Son Dakika
Yerel

Kepez'den Kıbrıs Barış Harekatı Parkı

Kepez\'den Kıbrıs Barış Harekatı Parkı

Kepez Belediyesi 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı park çalışmasıyla yaşatacak.

31.01.2012 12:04

Kepez Belediyesi 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı park çalışmasıyla yaşatacak.

Kepez Belediyesi, Çanakkale Savaşı'nı, Sarıkamış faciasını, Milli Mücadele'yi anlattığı Şehitler Parkı'nın ardından, ilçeye ikinci bir şehit temalı bir park daha kazandırıyor. İlçede Türkiye'nin, EOKA'nın (Kıbrıs Rum Milli Mücadele Örgütü) adayı, Yunanistan'a bağlamak istemesi üzerine 20 Temmuz 1974 gerçekleştirdiği 'Kıbrıs Barış Harekatı' temalı park yapılacak.

Park çalışmasıyla, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kurulmasını sağlayan, adaya barış getiren askeri müdahaledeki kahramanlıkların ve Kıbrıs şehitlerinin hatıralarının yaşatılmasının amaçlandığı kaydedildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğünün '20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı' adının verileceği parkın projesini hazırladığı bildirildi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kıbrıs davasının Türkiye için önemini vurgulayarak, 20 Temmuz 1974'de yapılan Kıbrıs Barış Harekatı'nın Türk milletinin hafızasında silinmez bir yer edindiğine dikkat çekti. Park çalışmasıyla Kıbrıs Barış Harekatı'nın hatırasını yaşatmak istediklerini belirten Başkan Hakan Tütüncü, "Park ve Bahçeler Müdürlüğünün gayretli çalışmaları neticesinde bir proje oluşturuldu.

O projeyi uygulayacağımız uygun bir mekan bulmak suretiyle, 2012 yılı içerisinde parkı Antalya'ya kazandıracağız" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kepez'den Kıbrıs Barış Harekatı Parkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement