Keşan Kaymakamı Dınkırcı, Fabrikaları Gezdi - Son Dakika
Yerel

Keşan Kaymakamı Dınkırcı, Fabrikaları Gezdi

Keşan Kaymakamı Dınkırcı, Fabrikaları Gezdi

Edirne'nin Keşan ilçesi Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan'daki bazı fabrikaları gezerek, incelemelerde bulundu.

24.11.2012 19:41

Edirne'nin Keşan ilçesi Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan'daki bazı fabrikaları gezerek, incelemelerde bulundu. Beraberinde, Keşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gökhan Kıyım, dün Kale Un, Sınmaz Pirinç ve Konsa Konsantre işletmelerini gezen Dınkırcı, fabrikaların iş kapasiteleriyle ilgili bilgiler aldı.

Dınkırcı'nın ilk ziyareti Kale Un Fabrikası'na oldu.

Burada Kale Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Kale ile yönetim kurulu üyeleri Barış Kale, Savaş Kale ve Kadir Kale tarafından karşılanan Dınkırcı ve Kıyım'a işletme hakkında bilgi veren yetkililer, Kale Şirketler Gurubu olarak 600 kişiye istihdam sağlandıklarını, günde 250 ton buğday işlendiğini ve 16 ülkeye un ihracatı yapıldığını söyledi.

Yetkililer ayrıca, Kale Şirketler Gurubu olarak otomotiv, maden, tarım ve hayvancılık alanlarındaki faaliyetleri hakkında da bilgi verdi.

Buradaki ziyaretin ardından Kaymakam Bekir Dınkırcı ve Gökhan Kıyım, Sınmaz Pirinç'i ziyaret etti. İşletme sahibi Zeki Sınmaz ve Hakkı Sınmaz tarafından karşılanan Dınkırcı'ya 15 kişiye istihdam sağlandığı, günde 120 ton çeltiğin işlendiği ve Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında işletmedeki makinelerin yenilendiği bilgisi verildi.

Bekir Dınkırcı'nın son ziyareti ise, Konsa Konsantre fabrikasına oldu. İşletmede görev yapan Ziraat Mühendisi Burçak Sevim ve Kimya Mühendisi Funda Erener tarafından karşılanan Dınkırcı'ya, işletme hakkında, bilgiler verilirken, fabrikada 25 kişinin çalıştığı, yıllık 500 ton soğan ve 250 ton domates tozu, sarımsak ve pırasa tozu üretildiği bilgisi verildi.

(TB)

24.11.2012 19: 09: 24

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keşan Kaymakamı Dınkırcı, Fabrikaları Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement