Kesk Samsun Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kesk Samsun Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Açıklaması

(KESK) Samsun Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Müşfik Veysel Erdoğan, "Toplu sözleşme hakkı, ancak grev hakkı ile birlikte kullanıldığında anlam ifade eden bir haktır" dedi.

10.01.2012 19:00

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu

(KESK) Samsun Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Müşfik Veysel Erdoğan, "Toplu sözleşme hakkı, ancak grev hakkı ile birlikte kullanıldığında anlam ifade eden bir haktır" dedi.

KESK üyesi bir grup, PTT İstiklal Şubesi'nden taleplerini içeren metni TBMM'ye faksladı. Ardından İstiklal Caddesi'ne yürüyen grup bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamada bulunan KESK Dönem Sözcüsü Müşfik Veysel Erdoğan, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda değişiklik yapılmasının gündeme geldiğini, bu kapsamda hazırlanan tasarının Bakanlar Kurulu'ndan geçtiğini ve TBMM'de ilgili komisyona gönderildiğini anımsattı.

Tasarıda kendi görüş ve önerilerine yer verilmediğini öne süren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Demokratik bir sendika yasasında olması gereken düzenlemelerin hiç birisine yer vermeyen yasa tasarısını kabul etmeyeceğimizi defalarca ifade ettik. Grevli toplu sözleşme hakkımızı, örgütlenme özgürlüğümüzü, özlük ve demokratik haklarımız yok sayan, tamamen yandaş konfederasyon taleplerine uygun olarak hazırlanan yasa tasarısına ilişkin taleplerimizi ifade eden onlarca eylem ve etkinlik gerçekleştirdik. Son olarak 21 Aralık'ta tüm yurtta yüz binlece kamu emekçisinin katıldığı grevimizde temel taleplerimizi bir kez daha dikkat çekerek, bu taleplere yer vermeyen düzenlemelere karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi vurguladık. Bir kez daha altını çizerek vurguluyoruz. Toplu sözleşme hakkı, ancak, grev hakkı ile birlikte kullanıldığında anlam ifade eden bir haktır."

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

- SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kesk Samsun Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement