Kilis'te Meralara İlkbahar Gübresi Atıldı - Son Dakika
Yerel

Kilis'te Meralara İlkbahar Gübresi Atıldı

Kilis\'te Meralara İlkbahar Gübresi Atıldı

Kilis’te, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından mera kapsamında projeler çerçevesinde 15 ton 550 kilo amonyum nitrat gübresi ile bin 800 kilo kompoze gübresi meralara atıldı.

11.03.2015 09:08

Kilis'te, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından mera kapsamında projeler çerçevesinde 15 ton 550 kilo amonyum nitrat gübresi ile bin 800 kilo kompoze gübresi meralara atıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, yaptığı açıklamada, 4342 sayılı Mera Kanunu kapsamında yürütülen Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında; Kilis'e bağlı Küçükkonak, Kuzuini, Çukuroba köyleri ile Musabeyli ilçesine bağlı Belentepe, Delifakıkaradut ve Zeytinbağı köylerinde uygulanan projeler çerçevesinde 15 ton 550 kilo amonyum nitrat gübresi ile bin 800 kilo kompoze gübresi olmak üzere toplam 17 bin 350 kilo gübrenin meralarda uygulandığını belirterek, "Islah projeleri ile köylerimize ait meralarda kaliteli ot verim ve üretiminin arttırılarak besicilikte en önemli girdilerden biri olan kaba yem üretimimize katkıda bulunulması amaçlanmaktadır" dedi. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kilis'te Meralara İlkbahar Gübresi Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement