Kiralık Tarlada Ektiği Sebzeleri Yol Kenarında Pazarlıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

Kiralık Tarlada Ektiği Sebzeleri Yol Kenarında Pazarlıyor

Kiralık Tarlada Ektiği Sebzeleri Yol Kenarında Pazarlıyor
11.09.2012 10:00

Muradiye'de yaşayan Arpa ailesi kiraladıkları tarlada ekimini yaptıkları sebzeleri karayolu kenarında pazarlayarak geçimini sağlıyor.

Muradiye'de yaşayan Arpa ailesi kiraladıkları tarlada ekimini yaptıkları sebzeleri karayolu kenarında pazarlayarak geçimini sağlıyor.

Muradiye- Çaldıran karayolu üzerinde bulunan Açıkyol köyünde oturan Sait Arpa, komşularına ait tarlayı bahar ayında kiralayarak, karpuz, kavun, domates, salatalık, lahana, biber, fasulye gibi sebze çeşitlerini ekmeye başladı.

Sait Arpa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi tarlası olmadığı için komşusuna ait tarlayı her yıl kiralayarak sebze ekimi yaptığını ifade ederek, bu yolla 8 kişilik ailesini geçimini sağladığını söyledi.

Tarlada her türlü sebze ekimini yaptığını dile getiren Arpa, verimin de oldukça yüksek olduğunu belirtti. Acur, salatalık, biber ve lahana gibi sebzelerin bir kısımın eşinin evde turşu yaptığını anlatan Arpa, "Bu turşuları ve taze sebzeleri yol kenarında pazarlıyorum. Yoldan geçen sürücüler durarak sebzelerimizden ve turşulardan satın alıyorlar. Turşularımızın hepsini satamıyoruz, bir kısmı kışa aylarına kalıyor" dedi.

Muhabir: Seracettin Seçkin

Yayıncı: Yahya Öylek - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kiralık Tarlada Ektiği Sebzeleri Yol Kenarında Pazarlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement