Kırgız Heyetinden Kırgızlar Türbesi Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Kırgız Heyetinden Kırgızlar Türbesi Ziyareti

Kırgız Heyetinden Kırgızlar Türbesi Ziyareti

Kırgızistan Parlamantosu Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Kanıbek İmaneliev ve 5 milletvekili, İznik'te Kırgızlar türbesini ziyaret etti.

02.02.2013 12:38  Güncelleme: 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırgızistan Parlamantosu Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Kanıbek İmaneliev ve 5 milletvekili, İznik'te bulunan Kırgızlar türbesini ziyaret etti.

İznik'e gelen Kırgız heyetini İznik Kaymakamlığına vekalet eden Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz, İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz ve Emniyet Müdürü Şükrü Solak, Kırgızlar türbesi önünde karşıladı. Kırgız başkan İmaneliev ve beraberindeki beş Kırgız milletvekili, dua ettikten sonra türbenin bahçesine ağaç dikti.

Kırgız heyeti yanlarında getirdikleri vatan toprağını diktikleri ağacın dibine dökerek, "Birlikte diktiğimiz bu ağaç, Kırgız ve Türk halkının kardeşliğinin bir işaretidir. İznik bizler için kutsal. Aramızdaki bağları koparmamak için İznik'i ziyaret ediyoruz" dediler.

Başkan Kadri Eryılmaz, İmaneliev'e İznik çinisi hediye etti.

Orhan Gazi'nin 1331 tarihinde İznik'i fethi sırasında Osmanlı saflarında çarpışırken şehit düşen bir grup Kırgız asker için yaptırılan Kırgızlar türbesi her yıl Kırgısiztan'dan gelen ziyaretçilerini ağırlıyor. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırgız Heyetinden Kırgızlar Türbesi Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement