Kırıkkale'de Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Arttırıldı - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Arttırıldı

Kırıkkale\'de Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Arttırıldı

Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan Bayramı nedeniyle gıda üretim yerlerini sıkı denetim altında tutuyor.

14.07.2015 15:40

Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan Bayramı nedeniyle gıda üretim yerlerini sıkı denetim altında tutuyor.

Özellikle vatandaşların çokça tükettikleri et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı, şekerleme ve baklava üretim yerlerini sıkı denetleyen İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri, insan sağlığını tehlikeye atan üretim yerlerine gereken cezai işlemleri uyguluyor. Kent genelinde 234 civarında üretim yeri, bin 208 toptan ve perakende satış yeri, 854 toplu tüketim yeri olduğunu ve 6 aylık süre içinde bin 650 civarında iş yerini çok sıkı bir denetimden geçirdiklerini söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Gürsel Doğan, "Bu denetimlerimize Ramazan ayında daha çok ağırlık verdik. Gıda Kontrol ekibimiz sürekli sahada imalathaneleri, satış yerlerini denetliyor. Önümüzde bayram var, bu bayram nedeniyle denetimleri artırdık. Ağırlığı tatlı, şekerleme ve çikolata üretim yerlerine yoğunlaştırdık. Amacımız herkesin Ramazan ayını ve bayramı huzurlu bir şekilde geçirmelerini sağlamak" dedi.

Doğan, ayrıca vatandaşların duyarlı olmalarını, görülen olumsuzlukları Bakanlığın Alo 174 Gıda Hattına ihbar etmeleri gerektiğini kaydetti. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Arttırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement