Kırıkkale Valisi Güner, 2011 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale Valisi Güner, 2011 Yılını Değerlendirdi

"İnsanlara ulaşmak bir şeyleri paylaşmak beni çok mutlu ediyor.

03.01.2012 13:20

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner,

"İnsanlara ulaşmak bir şeyleri paylaşmak beni çok mutlu ediyor. Bizler bu makamlarda birer faniyiz. Bence yapılan bütün hizmetlerin, halkta yansıma bulması gerekiyor. Halkta filizlenmesi gerekiyor. Çünkü biz halka hizmet için buradayız. Halka hükümranlık sağlamak için burada değiliz" dedi.

Vali Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerel yönetimler olarak en fazla üzerinde durmaları gereken konunun mevcut devletin sunmuş olduğu yatırım kaynaklarıyla yapılan işlerin takibinin yanında mahalli müşterek sosyal içerikli yerel rutin dışı uygulamaları geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Güner, "Bizim valilikte yaptığımız en önemli çalışmalardan birisi de halkın Valisi olma yüzümüzü halka hissettirmiş olmamız, halka kapılarımızı açmamız, herkesin her konuda bize gelmesi, bizimle ilgilenmesi bir Vali gibi değil bir abisi, kardeşi aileden bir birey gibi bizi görmeleri. Beni Kırıkkale'de en çok mutlu eden boyut bu oluyor" diye konuştu.

-Ankara'nın genişleyebileceği arka bahçesi, Kırıkkale olmak zorunda

Kırıkkale'nin, Ankara'nın hemen yanı başında, adeta Ankara'nın arka bahçesi pozisyonunda, bütün yollarında kavşak noktasında yer alan ve temeli 1925'lere dayanan Makine Kimya Endüstrisi ile özdeşleşmiş önemli bir şehir olduğunu ifade eden Vali Güner, şunları kaydetti:

"Şehrimizin öneminin en çarpıcı yönü, Cumhuriyet döneminde kurulan bir şehir olması. Cumhuriyet döneminin en önemli yatırımı olan ve Savunma Sanayiye yönelik olan, Makine Kimyanın bu şehirde kurulmuş olması. Makine Kimyanın varlığıyla tabiri caizse bu şehrin mayası oluşmuş ve bu şehir büyüye büyüye 280 bin nüfuslu 173 köyü olan merkez dahil 9 ilçeden oluşan bir alana yayılmış. İlimizin şu anda 43 ilin kesiştiği kavşak noktasında. Ayrıca TÜPRAŞ gibi önemli bir sanayi yatırımı ilimizde konuşlanmış. İlimizde ciddi bir sanayi yatırımı olarak faaliyet gösteriyor. Makine Kimya her geçen gün gelişmesini sürdürüyor. Yollarla beraber bu şehir, kavşak noktası olması itibariyle cazibesini rantını da artırıyor. Zaman içerisinde bu şehrin Ankara yönünde, Elmadağ ile birleşeceğini düşünüyorum. Yol kenarları şu anda dolmuş durumda. Ümidimiz Kayseri tarafına ve Yozgat, Çorum tarafına da bu şehrin genişlemesi ve gelişmesinin devam ettirilmesidir. Kırıkkale, istikbali geleceği parlak bir şehir. Çünkü Ankara artık, doğu-batı, güney-kuzey yönlerinde dolmuş bir şehir. Bu bağlamda Ankara'nın genişleyebileceği arka bahçesi Kırıkkale olmak zorunda."

Kırıkkale'nin sağlık açısından, çok şanslı olduğunu vurgulayan Güner,

"Sağlık yönünden Kırıkkale, hem geçmiş yatırımlar, hem de devam eden yatırımlar itibariyle çok ciddi bir sağlık merkezine dönüşüyor. Sağlık Bakanlığı'nın yapmış olduğu yatırımlarla Kırıkkale, çok ciddi bölge sağlık merkezi haline gelecek bir yatırım hinterlandına sahip oldu. Şu anda Kırıkkale'de çevre illerden gelip hatta Ankara'dan gelip burada sağlık hizmeti alan insanlarımız var. Bu bizim için büyük bir gurur ve onur kaynağı çünkü biz himmete muhtaçken, himmet eder duruma geldik. Bu şehrimizin dinamizmimizi morelimizi yükselten bir durum" şeklinde konuştu.

Yerel zenginlikleri ön plana çıkaracak, yeni atılacak adımları gündeme aldıklarını da belirten Vali Güner, şöyle devam etti:

"Bizden önce Şahabettin Harput döneminde gündeme gelen, bir Yeşil Vadi Kızılırmak rekreasyonu bağlamında düşünülen projeli çalışma ilk ciddi anlamda faaliyetini bu 2011 yılı itibarıyla Bahşılı Köprüsünden aşağıya sol tarafa doğru ciddi anlamda taşkın koruma setleri oluşturuldu ve aynı zamanda Kızıl ırmağın güzelliği de ortaya çıkarılmış oldu. DSİ ile Bahşılı Belediyesi'yle yapılan bizlerinde manevi olarak destek olduğu takip ettiği ve aynı zamanda siyasilerimizin çok ciddi anlamda destek sağladığı çok ciddi bir çalışmaydı. Dinek Dağı ise, Hacı Taşan'ın adına türküler yaktığı buradaki yerel abdallık düzeninin türkülerinde yaşayan 1774 rakımlı Namık tepe diye ifade edilen en yüksek tepesinde şarkılar yakılan türküler yakılan Keskin'in seyredildiği, ovanın seyredildiği, güneşin batışının seyredildiği tepeydi. Kızılırmak ve Dinek Dağı Kırıkkale'nin ve Kırıkkalelilerin ruhunu dinlendireceği yerler olacağına inanıyorum."

-'Kırıkkale, ilk defa LYS de ilk 10'a girdi"

Güner, eğitime de destek olduklarını, çalışmalarının da sonuçlarını almaya başladıklarını ifade ederek, "Ciddi anlamda Kırıkkale iki yılda karşılığını buldu. Çünkü kapasite var. Kırıkkale eğitimde ilk defa LYS'de ilk 10 a girdi, 9'uncu oldu. Önceleri 24'lerde geziyordu" dedi.

"Yeni yapacağımız Valilik binası şu anda Türkiye'nin en güzel projelerinden birisi" diyen Vali Güner, 2014 yılına yeni Valilik binasının yetiştirileceğini söyledi.

İki yıl içerisinde 30 bin insanla bire bir görüştüğünü ifade eden Güner,

"Bizim bu şehirde ki hedefimiz bire bir insana ulaşmak. İnsanlara ulaşmak bir şeyleri paylaşmak beni çok mutlu ediyor. Sonuç itibariyle, bizler bu makamlarda birer faniyiz. Bence yapılan bütün hizmetlerin, halkta yansıma bulması gerekiyor. Halkta filizlenmesi gerekiyor. Çünkü biz halka hizmet için buradayız. Halka hükümranlık sağlamak için burada değiliz. Halkın bunu bilmesi halkın bunu hissetmesi halkın içinde var olan sosyal sermayenin, beşeri sermayenin harekete geçmesine o yörenin şaha kalkmasına zemin hazırlıyor. Bu yönüyle bana göre en iyi hizmetlerden biriside halkın gönlünde taht kurmaktır. Halkı kucaklamaktır. Kırıkkale halkını seviyorum benim en mutlu olduğum an halkla temas ettiğim anlar oluyor. Bize göre yaratılana hürmet etmek yaratana hürmet etmektir. Yaratılana kucak açmak yaratana kucak açmaktır. Sonuç itibariyle de geriye kalacakta bu kubbede hoş bir sedadadır" diye konuştu.

- KIRIKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale Valisi Güner, 2011 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement