Kırıkkalespor Eski Teknik Direktörü Aydoslu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kırıkkalespor Eski Teknik Direktörü Aydoslu Açıklaması

Kırıkkalespor Eski Teknik Direktörü Aydoslu Açıklaması

Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden MKE Kırıkkalespor eski teknik direktörü Harun Aydoslu, uzun bir süredir büyük bir onur ve gururla yaptığı, MKE Kırıkkalespor teknik direktörlük görevinden gördüğü lüzum üzerine istifa ettiğini bildirdi.

19.03.2013 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden MKE Kırıkkale spor eski teknik direktörü Harun Aydoslu, uzun bir süredir büyük bir onur ve gururla yaptığı, MKE Kırıkkalespor teknik direktörlük görevinden gördüğü lüzum üzerine istifa ettiğini bildirdi.

Aydoslu, istifa nedeni hakkın da çok detaylı bir açıklama yapma gereğini duymadığını, ancak istifasından sonra kendisi ve ailesi üzerinden devam eden karalama kampanyalarına karşı sadece spor kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla gördüğü lüzum üzerine bu noktaya nasıl geldiğini paylaşmak istediğini belirterek, yaklaşık 13 haftadan bu tarafa her maçtan sonra skor ne olursa olsun maç öncesi, maç sırası ve maç sonrası sadece şahsına ve ailesine yönelik eleştiriden uzak karalama kampanyası karşısında hep suskun kaldığını kaydetti.

Küfür eden her kim olursa olsun küfür işiteceğini bilmesi gerektiğini ifade eden Aydoslu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Şahsıma yapılan haksız eleştirileri yapan kişilerin Harun Aydoslu'nun kim olduğu, futbolculuk ve antrenörlük hayatında neler yaptığı hakkında en ufak bir bilgisi bile olmadan yaptıkları eleştirilere ve yorumlara cevap vermek için bu zamana kadar neler yaptığımız sporla ilgilenen her kişinin çok iyi bildiği ama bazı kişilerin ısrarla görmek istemediği konulardır diye düşünüyorum. Bunları gerçek taraftarımızın affına sığınarak kısaca açıklamak istiyorum. Harun Aydoslu, MKE Kırıkkalespor altyapısından yetişmiş 17 sene profesyonel futbol oynamış, 8 sene takım kaptanlığı yapmış, kulüp tarihinde en fazla lig maçlarında forma giymiş futbolcularındandır. Harun Aydoslu, futbolculuk hayatı boyunca bu kulüpte futbolcu olarak şampiyonluk kupasını kaldırmış, takımın 2. Lige çıkmasında etkin rol oynamış biridir. Harun Aydoslu'nun 2002 yılından bu tarafa çalışmış olduğu sezonlarda elde ettiği başarılar asla küçümsenecek boyutta değildir. Bu süre zarfında altyapı sorumlusu iken ekibiyle yapmış olduğu çalışmalar sonucu birçok genç oyuncuyu A takıma ve Türk futboluna kazandırmıştır. Harun Aydoslu, 2002 sezonu sonunda A takımda son 4 hafta görev almış, sıralamada sonuncu olan, düşmesine kesin gözüyle bakılan profesyonel takımımızın 4 haftada aldığı 9 puanla ligde kalmasını sağlayan teknik adamdır.

Harun Aydoslu, 2005-2006 sezonunda göreve geldiği 13. haftada profesyonel takımda 3 seneyi aşkın görev yapan, bu süre zarfında yapılması kolay kolay mümkün olmayan ilkleri başarmış, bütün spor kamuoyunun takdirini kazanmış bir kişidir. 2006-2007 sezonunda 18 hafta boyunca hep sıralamada birinci kalmayı başarmış, ligi lider başlayıp lider bitirmiş, takımını ekstra play-of lara taşımış, şanssızlık eseri Bank Asya 1. Ligin kapısından dönmüş bir takımın antrenörüdür. Ayrıca 2007-2008 sezonunda çok genç bir kadroya rağmen Fortis Türkiye Kupasında ilk 20 takım arasında kalmayı başaran 2. Ligin temsilcisi bir takımın teknik sorumlusudur. Harun Aydoslu, 2010-2011 sezonunda kulübün içinde bulunduğu transfer yasağına ve kadrosundan 9 tane futbolcunun başka takımlara transfer olmasına rağmen bitime 3 hafta kala 43 puanla 3. Ligde en fazla gol atan, gol kralı çıkaran ve Türkiye'de ligde kalmayı başaran tek takımın teknik direktörüdür."

Aydoslu, kendisinin 2011-2012 sezonunda 4 transfer döneminde dışarıdan kadrosuna oyuncu alamayan, bu süre içerisinde takımda oynayan 5 oyuncusunu kaybeden ve bütün bu olumsuzluklara rağmen ligde kalmayı son haftaya kadar taşımayı başarmış bir spor adamı olduğunu belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yukarıda kısaca, genelde bütün spor camiasının bildiği; fakat bazılarının ısrarla görmek istemediği bu başarıları bütün çıplaklığıyla kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Tabi ki takdir başarıda ve başarısızlıkta objektif değerlendirme yapacak olan dürüst, gerçekçi ve kişilikli taraftarımızın dır. Bu sezon başında düşmüş olduğumuz BAL liginde yönetim kurulumuzun bizimle çalışma isteği karşısında bizlerde neler yapabileceğimizi gerçekçi bir şekilde ortaya koyduk. Bu şehrin ve kulübün mali ve sosyal yapısını iyi bilen birisi olarak kulübümüzün içinde bulunduğu durumu, sebeplerini ve bu kötü durumdan takımın nasıl çıkacağını kısa ve uzun vadede neler yapılabileceğini tüm gerçekleriyle ortaya koyduk. Bu kulübün bulunduğu durumdan nasıl çıkacağı, nasıl bir bütçeyle nasıl bir takım oluşacağı, gelecek adına yapılabilecek yatırımlar ile ekonomik ve sportif yapılanmayı çok iyi etüt edip masaya yatırdık. Hiçbir zaman ne şahsımın ne de yönetim kurulunun bu sezon için şampiyonluk gibi söylenmesi kolay uygulaması çok ta kolay olmayan ucuz bir taahhüdü olmamıştır. Tabi ki en büyük isteğimiz bu takımın en kısa zamanda bir üst lige çıkmasıdır. Takım kurarken bütçemize uygun bir takım kurma ilk hedefimiz olmuştur. Bir alış veriş merkezine girdiğimiz zaman belki canımız çok şey istiyor olsa bile, bizler paramız kadar veya ödeyebileceğimiz kadar alış veriş yapıyoruz. Bizimde yapmak istediğimiz vaatlerin yerine getirildiği ekonomik genç ve dengeli bir takım oluşturmak oldu."

İstifa kararının ardından kişilerin tavır hareket ve söylemleri kendilerini bağladığını belirten Aydoslu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yaşananlar bütün çıplaklığı ile ortadadır. Görev yaptığım bir yerden ayrıldıktan sonra konuşmak, kurum ve kişiler hakkında yorum yapmak, derinlemesine bilmediğim olaylar hakkında hüküm vermek, benim tarzım ve üslubum değildir. Yaşanan olayları yakından takip eden her sporsever yakinen görmüştür. Bu sezon özellikle MKE Kırıkkalespor düşmanları her nedense gerçek yüzlerini açık seçik ortaya koymuştur. Bir kaleyi alamıyorsan kuşatamıyorsan tarihte bunun örnekleri vardır ki oda şudur; kaleyi içerden almak için içeriyi karıştırarak, kargaşa çıkararak, içerden dışarıya bilgi ve materyal verecek zayıf karakterli insanlar yani bürütüsler bulunur. Böylece o bürütüsler sayesinde kaleyi alma bölme ve parçalama daha kolay olur. Maalesef bu tuzağa düşen kişiler her dönem ortaya çıkmıştır. Benim hiç şüphem yok ki bu sene bu takım üzerinde oynanan oyun budur.

Bu oyunun figüranları tek tek ortaya çıkacak ve önce vicdanları varsa vicdanlarına daha sonra da spor kamuoyuna hesap verecektir. Kendi hatalarını ve yaptığı yanlışlığı örtmek için olayları saptırmak ekmeğine bıçak saplamak her halde nefsine yenik düşen çıkarı uğruna her türlü ahlaksızlığı yapabilecek kişilere has bir özellik olsa diye düşünüyorum. Kişisel menfaati uğruna birçok değeri yıkan kişiler önce kendi vicdanlarına daha sonra da Yüce Yaradan huzurunda hesap vereceklerdir. Şunun da bilinmesi isterim ki bu tuzaklara asla boyun eğmeden takımımızın en iyi yerde ligi bitireceğine inancım sonsuzdur. Görev de kaldığım sürece bizlere güvenen desteklerini her zaman yanımda hissettiğim başta belediye başkanımıza, spor kamuoyuna, gerçek kişilikli taraftarımıza, takımla ilgili yöneticilerimize, samimi, vefalı futbolcu kardeşlerime, tarafsız, objektif, dürüst yayın yapan yerel basınımıza ve bizlere hizmet veren personelimize teşekkür eder saygılar sunarım."

Yayıncı: Emrah Yaşar - KIRIKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkalespor Eski Teknik Direktörü Aydoslu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement