Kızıltepe'de Eğitim Seminerleri Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Kızıltepe'de Eğitim Seminerleri Devam Ediyor

Kızıltepe\'de Eğitim Seminerleri Devam Ediyor

Kızıltepe'de itfaiye müdürlüğü ekipleri, eğitim tatbikatlarında yangında yapılması gerekenleri öğrencilere uygulamalı olarak anlattı.

29.05.2013 16:27  Güncelleme: 16:31

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde itfaiye müdürlüğü ekipleri, eğitim tatbikatlarında yangında yapılması gerekenleri öğrencilere uygulamalı olarak anlattı.

Kızıltepe itfaiyesinin İpekyolu İlkokulu'nda gerçekleştirdiği yangın eğitim tatbikatına Kızıltepe İtfaiye Müdürü Refik Akay, itfaiye amirleri Servet Yalçın ve Davut Aslan, itfaiye personeli, okul idaresi, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Tatbikat öncesi Belediye İtfaiye Amiri Servet Yalçın ve Davut Aslan yangından korunma ve kurtarma çalışmaları ile ilgili uygulamalı bilgi verdi. Okullarda tatbikatları önemsediklerini belirten itfaiye amiri Servet Yalçın, "Yangınlarda canların gittiğini görüyoruz. Bu gibi durumlarda nasıl davranılacağını bilmek ve doğru yöntemler uygulamak hayat kurtarır. Çocuklarımızda bu bilinci yaygınlaştırmak için çaba gösteriyoruz" dedi. Okullarda çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Yalçın, bu şekilde daha çok öğrenciye ulaşacaklarını söyledi.

Yalçın, Kızıltepe İtfaiyesi'nin modern tekniklerle yangınlara müdahale ettiğinin altını çizerek, "Bugüne kadar mücadele ettiğimiz yangınlarda, kısa sürede yaptığımız hayati müdahalelerle başarılı olduğumuzu ifade edebilirim. Son teknolojileri takip edip yurtdışında ve ülke içindeki meslektaşlarımızla sürekli istişare içindeyiz" diye konuştu.

Kızıltepe İtfaiyesi'nin her anlamda çalıştığını ve hizmetler bakımından iyi noktalara geldiğini kaydeden itfaiye amiri Davut Aslan ise, "Bir yandan yangınlarla başarılı mücadelemiz, diğer yandan öğrencilerimizi bilinçlendirme çalışmalarımız sürüyor. Ekipmanlarımızı da çağın gerektirdiği gibi yenilemeye devam ediyoruz. Ayrıca personelimizin sürekli eğitimiyle gelişimine destek veriyoruz. Gerek il içi gerekse il dışından alınan eğitimlerle personelimiz çok iyi aşamalara geldi. İtfaiye bünyesinde oluşturduğumuz ekibimiz bu konuda uzmanlaştı" şeklinde konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızıltepe'de Eğitim Seminerleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement