Kızıltepe'de, "Finansal Okuryazarlık" Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Kızıltepe'de, "Finansal Okuryazarlık" Eğitimi

Doğuş Gurubu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş birliğiyle düzenlenen 3 Kumbara Finansal Okuryazarlık projesi kapsamında Kızıltepe'de finansal okuryazarlık eğitimi verildi.

27.10.2014 14:14

Doğuş Gurubu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş birliğiyle düzenlenen 3 Kumbara Finansal Okuryazarlık projesi kapsamında Kızıltepe'de finansal okuryazarlık eğitimi verildi.

Projenin Mardin Koordinatörü ve Eğitmeni Mehmet Yusufoğlu, proje için seçilen pilot 15 ilden bir tanesinin Mardin olduğunu ve bu kapsamda Kızıltepe 23 Nisan İlköğretim Okulunda da finansal okuryazarlık eğitimini verdiklerini söyledi.

Projenin temel amacının çocuklara para konusunda farkındalık yaratmak olduğunu dile getiren Yusufoğlu, şöyle konuştu:

"Bu farklılığı yaratabilmesi için çocuk yaşta bir takım şeyleri kazandırmak gerekiyor. Bizde 4. Sınıf itibarı ile bu eğitimi veriyoruz. Bu eğitimle parayı nasıl değerlendireceğimizi ve nasıl koruma altına alacağımızı öğrencilere öğretmeyi amaçlıyoruz. Her insan parasını koruma altına almak ister. Ama bu konuda kendisine güven sağlayamadığı için bu parasını kontrol etme yetisi çoğu insanımızda maalesef yoktur. Bunu çevremizde görebiliyoruz.  Bu konuda çocuklarımızın yeni bir şeyler kazanması için bu projeyi vermekteyiz. Doğuş Holding'in finanse ettiği bu proje Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülüyor. Bu projenin temel amaçlarından bir diğeri ise eğitim görülen pilot illerin dışındaki bütün illerde yaymaktır. Bize yardımcı oldukları için tüm okul müdürlerimize ve yöneticilerimize çok teşekkür ediyoruz." - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızıltepe'de, 'Finansal Okuryazarlık' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement