Kızıltepe'de Husumetli İki Aile Barıştı - Son Dakika
Yerel

Kızıltepe'de Husumetli İki Aile Barıştı

Kızıltepe\'de Husumetli İki Aile Barıştı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde aralarında husumet bulunan iki aile barıştı.

05.09.2013 19:04

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde aralarında husumet bulunan iki aile barıştı.

Kızıltepe'ye bağlı Büyükboğazye köyünde yaklaşık bir ay önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle Aydın ve Tutuş aileleri arasında çıkan kavgada 2 kişi hayatını kaybetmişti. Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün ve Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş'in araya girmesiyle iki aile barıştı. İki ailenin önde gelenlerinden Hacı Mahmut Yılmaz ve Hacı Süleyman Aydın öncülüğünde tüm aile fertleri, birbirleriyle tokalaşarak barışı kutladı. Büyükboğazye köyünde düzenlenen barış yemeğinde konuşan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, "Barışta emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ailelerin önderlerini tebrik ediyorum. Çok erdemli örnek bir davranışta bulundular. Bu topraklar dünyaya medeniyet dağıtan topraklar bir karıncayı incitmeyen insanlarız. İnşallah tekrar o günlere döneceğiz. Allah huzurunuzu barışınızı bozmasın Allah hayırlı Uğurlu etsin" dedi.

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ise, "Zaman zaman hepimizi acıya sevk eden böyle olayları yaşıyoruz. Umut ediyorum ki bizler de çağdaş dünyanın sahip olduğu haklara özgürlüklere ve anlayışa sahip oluruz. Biz bu kan davalarını bu ülkenin gündeminden kaldırırız. Tabii ki Ortadoğu'daki bütün gelişmeler Ortadoğu'daki kirli savaş kirli yönetimler maalesef toplumun geleceğini çok derinden etkiliyor. Eğer biz burada esas olan Ortadoğu'nun barışını sağlayabilsek halklar arasındaki barışı sağlayabilirsek bu gün çağ dışı olarak gördüğümüz kan davalarında önüne geçmiş oluruz. Yeni bir anlayışla yeni bir mantıkla süreci karşılarız. Tabii ki bu gün böyle bir barışta bulunmaktan büyük bir mutluluk duydum. Asla ve asla insanlarımızın acısının büyümemesi için bize verilen sorumluluğu insanlık görevi olarak asla ve asla unutmayacağız. ve bu olayların önlenmesi konusunda gerekli çabalar sarf edeceğiz. Belki bu çabaları bu güne kadar çok doğru bir noktaya taşıyamadık ama bu günden sonra inanıyorum ki halkımızın huzur içinde yaşamasını kardeşçe yaşaması yine bütün halkların kardeş gibi birbirlerini kucaklaması için yeni bir süreci yeni bir anlayışı başlatacağız. Bu konudaki ısrarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Köy sakinlerden Adnan çiftçi ise barışın çok güzel olduğunu belirterek, "Mardin milletvekilli ve Kızıltepe kaymakamı araya girdi ve bizim köy muhtarı katkısıyla böyle bir barış ortamı yaptılar. Her iki aile de aynı köyde ikamet ediyorlar. Akrabadırlar birbirine kız vermişler. İstemiyoruz köyün huzuru bozulsun. Barış her zaman güzeldir. Çevre ülkelerde bu gibi huzursuzluk olduğu zaman bizler kendi evlerimizde huzursuz oluyoruz bu tür olaylar köyde olunca daha berbat oluyor inşallah bu barış kalıcı olur temelimiz Allah'tan diliyoruz" şeklinde konuştu.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Mardin bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, BDP Mardin Milletvekili Erol Dora ve çok sayıda kişinin katıldığı barış yemeğinde 6 dana kesildi. Köyde kurulan çadırlarda katılan misafirlere yemek ikramı yapıldı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızıltepe'de Husumetli İki Aile Barıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement