Kızıltepe'de Husumetli İki Aile Barıştı - Son Dakika
Yerel

Kızıltepe'de Husumetli İki Aile Barıştı

Kızıltepe\'de Husumetli İki Aile Barıştı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 6 ay önce bir kişinin ölümü ile sonuçlanan kavganın ardından aralarında husumet başlayan aileler, barıştı.

05.06.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 6 ay önce bir kişinin ölümü ile sonuçlanan kavganın ardından aralarında husumet başlayan aileler, barıştı.

Bir düğün salonunda düzenlenen husumetli ailelerin barıştırıldığı yemeğe HDP ve DBP yöneticileri, HDP Mardin milletvekili adayları Gülser Yıldırım, Nurullah Görhan, Enise Güneyli, Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Ası, barışan iki aile mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Yemekte aralarında husumet bulunan Ferhan Kahraman ve Ahmet Kaymaz tokalaşarak barıştı.

Ferhan Kahraman Kürtçe yaptığı konuşmada, "Parti yetkililerine teşekkür ediyoruz bu barış için çaba gösterdiler kendilerine çok teşekkür ediyorum. Barış için birbirimizi uyarmamız lazım artık bu tür olaylar bitsin. Barışa katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ahmet Kaymaz da Kürtçe yaptığı konuşmasında, "İki kardeş arasında bir anlaşmazlık oldu barış içinde kardeşlik içinde bunun son olmasını istedik ve kimse artık böyle bir şey görmesin istiyoruz. Hep barış olsun bir daha bu olaylar yaşanmasın istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından aileler tokalaşarak birlikte yemek yedi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızıltepe'de Husumetli İki Aile Barıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement