Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası Tamamlandı

Kandıra’da düzenlenen ve çekişmeli anlara sahne olan Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası tamamlandı.

22.08.2016 11:32

Kandıra'da düzenlenen ve çekişmeli anlara sahne olan Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası tamamlandı.

Kandıra ilçesinin Mavi Bayraklı Kerpe Plajı'nda düzenlenen Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası sona erdi. Bin 500 ve 3 bin metrelik iki parkurda yapılan müsabakalarda, erkek ve kadın kategorilerinde 301 lisanslı sporcu dereceye girebilmek için mücadele etti. Çekişmeli geçen yarışların sonunda dereceye girenlere ise ödüllerini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu verdi. Yarışlarda 1.'lere 1000, 2.'lere 500, 3.'lere 300 TL olmak üzere toplamda 28 bin 800 TL ödül verildi.

Kerpe Halk Plajında gerçekleştirilen yarışlara katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sporcularla yakından ilgilenerek vatandaşlarla da sohbet etti. Yarışlar sonrasında konuşan ve Kocaeli'de üçüncü Mavi Bayrağın alındığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Bu şampiyona ile kentimiz güzelliklerinin tanıtılması ve yüzme sporunun yaygınlaşmasına katkı sağlama amacındayız. Halkımıza hizmet etmekten kıvanç duyuyoruz" dedi.

Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonasına katılarak engellerin nasıl aşıldığını bir kez daha gösteren Turgay Aysuran ve Dünya Master Dalında Yüzme Dünya Şampiyonu olan Ahmet Nakkaş gibi örnek sporseverlerin önemine değinen Başkan Karaosmanoğlu, "Gençlerimizin hayatları boyunca bir spor dalıyla ilgilenmelidir. Gençlerimizin mücadeleleriyle ve azimleriyle de örnek alacağı sporseverlerimiz de bugün aramızda. Onlara buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Bakınız şunu da ifade etmek istiyorum. Hizmet alanlarımızdan biri de halkımıza sağlıklı, dinlenme, eğlenme ve spor alanları sağlamaktır. Çok şükür biz bu hizmetleri vatandaşımıza mavi bayraklı plajlarımızla da verme ayrıcalığını yaşadık. Bir zamanlar kokudan yanından geçilmeyen denizlerimizden, 12 yıllık emeklerimiz neticesinde dalgalanan Mavi Bayrakların anlam ve önemini hiç unutmamalıyız. Ayrıca Kandıra'mızın çok güzel etkinliklerle adından sık sık söz ettirmesinden de gurur duyuyorum" dedi.

Kandıra'daki spor faaliyetlerinin bir sonraki hafta gerçekleşecek olan Cebeci Plaj Futbolu Turnuvasıyla devam edeceğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Bütün bu çalışmaların amacı ülkemizde ki insanımızın daha hareketli bir yaşama geçmesine olanak sağlamasını da amaçlıyoruz. Bununla birlikte üç tarafı denizlerle çevrili Kocaelimiz'de, insan sağlığı açısından çok önemli bir dal olan yüzme sporunu da yaygınlaştırmak çabasındayız" diye konuştu.

Sporda rekabetin öneminden de bahseden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Çünkü en büyük kazanç dostça rekabetin verdiği yarışma keyfidir ve en önemlisi de sağlıklı bir bedene sahip olmaktır. Burada kulaç atan ve kulaç atanlara destek verip, onlarla birlikte heyecanlanan herkesin bu erdeme sahip olduğunu tahmin ediyorum. O yüzden de öncelikle var gücüyle mücadele edip ama dereceye giremeyenleri, yarışmaya iştirak etmeleri nedeniyle ve sonra da dereceye girenleri de başarılarından dolayı tek tek tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Açık Su Yüzme Yarışmasına katılan ve dereceye giren sporculara ödüllerini, Başkan Karaosmanoğlu ve il protokolü takdim etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement