Kocaeli Baharı 1 Milyon 100 Bin Laleyle Karşılayacak - Son Dakika
Yerel

Kocaeli Baharı 1 Milyon 100 Bin Laleyle Karşılayacak

Kocaeli Baharı 1 Milyon 100 Bin Laleyle Karşılayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sekapark'ı renk cümbüşüne çeviren ve çoğunluğu geçen yıldan kalan 1 milyon 100 bin lale soğanını toprakla buluşturuldu.

27.11.2012 11:45

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sekapark'ı renk cümbüşüne çeviren ve çoğunluğu geçen yıldan kalan 1 milyon 100 bin lale soğanını toprakla buluşturuldu. Laleler baharda oluşturacakları figürlerle göz dolduracak.

Baharla birlikte boy göstererek Sekapark'ı rengarenk cümbüşüne sokan birbirinden güzel laleler ekilmeye başlandı. Lale soğanları güzelliklerini sergilemek için Nisan ayına kadar toprak altında saklanacak. Laleler baharda çocuklara güzel bir sürpriz yapacak. Uçurtma Tepesi'nin batı kısmında oluşturulan Caillou figürü çocukların en çok izleyeceği lale grubu olacak. Sekapark'ta oluşturulan figürlere ve diğer alanlara metrekareye yaklaşık olarak 80-100 adet lale gelecek şekilde ekim yapılıyor.

Laleler Sekapark'taki toplam 15 dönüm alanda boy gösterecek. 1 milyon lale ve 100 bin adet diğer soğanlı çiçekler ekilecek. Kent genelinde ekilen bir milyon 100 bin lale ve diğer soğanlı çiçeğin yüzde 95'i Sekapark'ta yer alacak. Sekapark'ta Caillou, kuş ve Osmanlı motifleri gibi 140 figür izlenebilecek. Lale ekimlerinde 150 kişilik ekip 10 gündür sahada çalışıyor. Lale ekim çalışmaları hafta sonunda bitecek. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli Baharı 1 Milyon 100 Bin Laleyle Karşılayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement