Konya Büyükşehir Belediye'den Mahalle Meclisi Programı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Konya Büyükşehir Belediye'den Mahalle Meclisi Programı

20.03.2013 15:46

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi programları kapsamında Bosna Hersek ve Dokuz Mahallelerinin sakinleriyle bir araya geldi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi programları kapsamında Bosna Hersek ve Dokuz Mahallelerinin sakinleriyle bir araya geldi.

Akyürek, Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları Bosna Hersek Sadrettin Kütükcü Kurs Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Bosna Hersek Mahallesi'nde 25 bin konuta yetecek imarlı alan oluşturulduğunu söyledi.

Bosna Hersek Mahallesi'nin Konya'nın gecekondu önleme bölgesi olarak yapılandırılmaya başlandığını, Selçuk Üniversitesi'nin karşısında olması nedeniyle üniversite açısından da önemli bir yerleşim bölgesi olduğunu belirten Başkan Akyürek, şunları kaydetti:

"Bosna Hersek Mahallemiz, sıcak asfaltı, kaldırımları, sosyal alanları, ticaret alanları, önemli bir büyük parkı olmayan, belediye hizmet tesisleri olmayan bir mahallemizdi. Şu anda Bosna Hersek Mahallesi'nde Konya-mızın en büyük parklarından çok önemli ticaret alanlarına, önemli sosyal tesislerinden eğitim tesislerine kadar önemli yatırımlar bulunuyor. Mahalleye 150 bin tona yakın asfalt kullandık. Yolların neredeyse tamamı sıcak asfaltla kaplandı. Kaldırım ve tretuvar çalışmaları önemli oranda tamamladı. Mahalle, Konya'daki gelişimin bir göstergesi olarak büyük bir değişim ve gelişim gösterdi"

Programın ardından, Akyürek, Bosna Hersek Sadrettin Kütükcü Kurs Merkezi'ni ziyaret ederek usta öğreticiler ve kursiyerlerle görüştü. - KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya Büyükşehir Belediye'den Mahalle Meclisi Programı - Son Dakika


Advertisement