Körfez'de "Evsel Atık" Miktarı Yüzde 7 Arttı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Körfez'de "Evsel Atık" Miktarı Yüzde 7 Arttı

21.01.2013 13:00

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 2012 yılında konut, iş yeri ve sanayi tesislerinden toplanan evsel atık miktarı bir önceki yıla göre 2 bin 450 ton artarak 38 bin 316 tona ulaştı.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 2012 yılında konut, iş yeri ve sanayi tesislerinden toplanan evsel atık miktarı bir önceki yıla göre 2 bin 450 ton artarak 38 bin 316 tona ulaştı.

Körfez Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü'nün verilerine göre, geçen yıla oranla ilçedeki katı atık miktarında yüzde 7'lik artış oldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Recep Uysal, son yıllarda sanayi, alt ve üst yapı projeleri ve liman faaliyetlerindeki hareketlilik ve gelişmelerin Körfez'de nüfusun hızla artmasına neden olduğunu, nüfustaki hareketliliğin de katı atık miktarında artışa yol açtığını söyledi.

Belediyenin zamanında aldığı tedbirler ve yaptığı yatırımlarla atıkların toplanmasında önemli bir sıkıntı yaşanmadığını ifade eden Uysal "Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ilçede bulunan yaklaşık 13 bin adet plastik çöp konteyneri, 16 adet çöp toplama kamyonu ve 8 adet yol süpürge aracı ile gerçekleştirdiği çalışma neticesinde bu atıkları sağlıklı bir şekilde toplayıp İZAYDAŞ düzenli depolama tesislerine iletiyoruz" diye konuştu.

-Geri dönüşüm atıkları mavi bidonlara-

Geri dönüşüm atıklarının evsel atıklara karıştırılmamasını isteyen Uysal, Geri Dönüşüm Projesi kapsamında vatandaşlardan geri dönüşümü mümkün atıkları evsel atık bidonlarına değil, mavi renkli geri dönüşüm bidonlarına atmasını isteyerek, "Bu, evsel atık oranlarının yükselmesini önlediği gibi, ülke ekonomisine de kazanç sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Muhabir: Metin Girgin

Yayıncı: Kemal Kaymak - KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Körfez'de 'Evsel Atık' Miktarı Yüzde 7 Arttı - Son Dakika


Advertisement