Türkiye'de 4 binin üzerinde koruyucu aile olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Çocuklar bizim istikbalimiz, yarınımız, geleceğimiz. Çocuksuz bir toplumu da asla düşünmüyoruz" dedi.
Geleneksel Koruyucu Aile Şenliği'nin 5'incisi Sakarya'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Erenler ilçesinde bir restoranda gerçekleştirilen şenlikte, koruyucu ailelerin masalarını gezen Bakan İslam, aileler ile birlikte fotoğraf çektirdi. Şenlikte yaptığı konuşmada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak büyük bir aile olduklarını belirten İslam, "Bakanlık olarak ailelerimizin değerini biliyoruz. Bütün büyük devletler son on yıllardaki sosyal politikalarını aile ve aile değeri üzerine kuruyorlar. Ailenin güçlü olması devletin de güçlü olması demektir. Çünkü güçlü aile toplumun bütün sorunlarını çözmeye muktedirdir. Toplumun en küçük üyesidir fakat tüm sorunları çözebilmeye kadirdir" dedi.
Çocukların kendileri açısından çok önemli olduğunu dile getiren İslam, "Çocuklar, çünkü bizim istikbalimiz, yarınımız, geleceğimiz. Çocuksuz bir toplumu da asla düşünmüyoruz. Bir toplumun gençleri olmadığı zaman, nüfusu yenilenmediği zaman o toplumun gelecekten beklentileri azalıyor. O açıdan ilelebet yaşayabilmek için çocuklarımızı çok iyi korumalı, eğitmeli ve onlarla ilgili hayallerimizi, planlarımızı birer birer hayata geçirmeliyiz diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Şu anda ailesinin yanında ekonomik destek vererek bakılan 80 bin çocuk olduğunun altını çizen İslam, "Koruyucu aile seferberliği 2012 yılında başladı. Daha önce de vardı koruyucu ailelerimiz ama çok az sayıdaydı, 500 kadar koruyucu ailemiz vardı. 2012 yılından itibaren Türkiye'de bir seferberlik başlattık. Şu anda 4 binin üzerinde koruyucu ailemiz var ve bu sayıdan çok daha fazla çocuğumuz var" şeklinde konuştu. - SAKARYA
Son Dakika › Yerel › Koruyucu Aileler Sakarya'da Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?