Köylerde Anız Yangını ve Boğulmalara Dikkati Çektiler - Son Dakika
Yerel

Köylerde Anız Yangını ve Boğulmalara Dikkati Çektiler

Köylerde Anız Yangını ve Boğulmalara Dikkati Çektiler

Uşak'ta Kent Konseyi, İl Jandarma Komutanlığı ve OBAF, yaz aylarında sıkça rastlanan anız yangını ve boğulma vakalarını önlemek için eğitim çalışması başlattı.

02.08.2014 11:58  Güncelleme: 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta Kent Konseyi, İl Jandarma Komutanlığı ve Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF), yaz aylarında sıkça rastlanan anız yangını ve boğulma vakalarını önlemek için köylerde eğitim çalışması başlattı.

Merkeze bağlı Göğem köyünde başlayan eğitim çalışmasında köy meydanına "En zor ölüm boğulmadır" ve "Anız Yakma" yazılı afişler asıldı.

Uşak Kent Konseyi Başkanı Zafer Aydın, yaptığı konuşmada, boğulmaların filmlerde olduğu gibi bağırarak ve yardım isteyerek olmadığını, 15-20 saniyede meydana geldiğini belirterek bu konuda ebeveynlere önemli görev düştüğünü söyledi.

Çocukların tatlı sulara ve benzeri göletlere girmemesi yönünde uyarılması gerektiğini ifade eden Aydın, "Jandarma ekipleriyle birlikte köylerde halkımızı boğulma vakalarına karşı ve anız yakılmaması konusunda uyarıyoruz. Boğulma olayında neler yapılması gerektiğini ve ilk yardımın önemini anlatıyoruz. Bu kapsamda yakınında göl ve gölet bulunan 80 köye gideceğiz. Eğitim çalışmalarımız kapsamında bir vatandaşımızın hayatını kurtarabilirsek ne mutlu" dedi.

OBAF Başkanı İsmail Atalay da nehir, akarsu, göl ve göletlerde kesinlikle suya girilmemesi gerektiğini bildirdi.

Boğulma olaylarına paralel olarak yazın sıkça yaşanan anız yangınlarının topraktaki organik maddeleri de yok ettiğini, verimi düşürdüğünü dile getiren Atalay, anız yangınında canlıların da yok olmasıyla, toprağın eski halini almasının yıllarca zaman alabileceğini anlattı. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köylerde Anız Yangını ve Boğulmalara Dikkati Çektiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement