Kripteks Heyecanı Bu Kez AGÜ'de Yaşandı - Son Dakika
Yerel

Kripteks Heyecanı Bu Kez AGÜ'de Yaşandı

TRT Okul ekranlarında yayınlan Kripteks adlı yarışma programında Abdullah Gül Üniversitesi öğrencileri yarıştı.

27.12.2013 14:24  Güncelleme: 14:21

TRT Okul ekranlarında yayınlan Kripteks adlı yarışma programında Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) öğrencileri yarıştı.

Yönetmen Hasan Yıldız'ın jüri başkanlığındaki yarışmanın seçmeleri için AGÜ Sümer Kampüsü Gençlik Alanına akın eden öğrenciler, heyecan ve eğlence dolu dakikalar yaşadı.

AGÜ'lü öğrenciler TRT Okul'un sevilen yarışma programına yoğun ilgi gösterdi. Elemeler sırasında heyecan eğlenceye; eğlence, coşkuya dönüşürken sportmence yarışan aday yarışmacılar, sahnede iddialarını ortaya koydular. En büyük iddianın sahipleri ise Endüstri Mühendisliği Hazırlık Sınıfı öğrencilerinden Şeyma Doğan ile aynı bölümde okuyan sınıf arkadaşı Buray Türkmen oldu. Doğan ve Türkmen, yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı yarışmada rakiplerini geride bırakarak finale kalmayı başardı.

Final elemelerinin ardından yarışma heyecanı Kayseri sokaklarına taşındı. Kendilerine verilen şifreleri kullanarak belirlenen hedefe ulaşmaya çalışan finalist öğrenciler, Kayseri sokaklarında adeta mekik dokudu. İkili, kendilerine verilen başlangıç şifresinden yola çıkarak, belirlenen hedefe ulaşmaya çalıştı.

Tarihi mekanlarda gerçekleştirilen ve renkli görüntülere sahne olan yarışmanın kazananı ise, programın yayınlanacağı gün açıklanacak.  Kazanan yarışmacı, büyük ödül olarak belirlenen 500 TL'nin de sahibi olacak.

-Yarışma Hakkında-

Hasan Yıldız'ın yapımcılığını üstlendiği ve her Cuma TRT Okul Televizyonunda yayınlanan program, Anadolu'nun zenginliklerinin, gençler tarafından fark edilmesini ve gençleri analitik düşünmeye yönlendirmeyi amaçlıyor.

İki farklı öğrenciye bir başlangıç şifresi verilmesiyle başlayan programda; her şifre öğrencileri farklı bir hedefe yönlendiriliyor. Gidilmesi istenen yeri bulmak ve oraya en kısa sürede ulaşabilmek için kıyasıya mücadele eden yarışmacılar, kendilerine verilen şifreli cümleleri çözmek zorundalar. Ancak bunun için hem tarihi bilmek hem yaşadığı yeri iyi tanımak, hem de pratik olmak gerekiyor.

Kendilerine verilen 100 TL ile hareket eden genç yarışmacılar; hedefe ulaşabilmek için taksi ya da dolmuş gibi ulaşım araçlarını kullanabiliyor ancak internet, cep telefonu gibi iletişim araçlarından yoksun olarak yarışıyor. Şifreli cümlelerde kastedilen yerin neresi olduğunu çözemeyen yarışmacı, çevrede gördüğü herhangi bir kişiye sorarak; bu kişiden bilgi alabiliyor. Şifreyi çözerek belirlenen hedefe ulaşan yarışmacı ödül olarak belirlenen 500 TL'nin sahibi oluyor. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kripteks Heyecanı Bu Kez AGÜ'de Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement