Küçükçekmece Belediyesi, 'Mangala Turnuvası' Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Küçükçekmece Belediyesi, 'Mangala Turnuvası' Düzenledi

Küçükçekmece Belediyesi, \'Mangala Turnuvası\' Düzenledi

Küçükçekmece Belediyesi, mangala oyununun genç kuşaklara tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde ödüllü ‘Mangala Turnuvası’ düzenledi.

11.01.2023 11:02  Güncelleme: 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece Belediyesi, mangala oyununun genç kuşaklara tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde ödüllü 'Mangala Turnuvası' düzenledi.

İki gün boyunca süren ve 365 öğrencinin yarıştığı turnuvayı, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi başlattı. Başkan Çebi, öğrencilerle birlikte mangala oynayarak, katılan tüm yarışmacıları tebrik etti.

Turnuvada mücadele eden yarışmacılara başarılar dileyen Başkan Kemal Çebi, "365 öğrencinin heyecanına ortak olduğum için çok mutluyum. Mangala, Orta Asya Türk topluluklarında zeka ve strateji oyunu olarak bilinen bir oyun. Amacımız mangala oyununun genç kuşaklara tanıtılması ve yaygınlaştırılması. Bu tür turnuvalar, çocuklarımızın eğlenerek kendilerini geliştirmesine ve sosyalleşmelerine vesile oluyor. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar diler, şimdiden dereceye girenleri tebrik ederim" dedi.

365 ÖĞRENCİ İKİ GÜN BOYUNCA MÜCADELE ETTİ

Küçükçekmece Belediyesi, Küçükçekmece Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mangala Federasyonu iş birliği ile düzenlenen yarışmada; ilkokul, ortaokul ve lise kategorisinde öğrenciler dereceye girebilmek için yarıştı. Turnuva sonunda dereceye giren yarışmacılara madalya, kupa ve hediyeleri takdim edildi.

İlkokul kategorisinde birinci 2 bin TL, ikinci bin 500 TL, üçüncü bin TL; ortaokul kategorisinde birinci 2 bin 250 TL, ikinci bin 750 TL, üçüncü bin 250 TL para ödülünün sahibi olurken; lise kategorisinde ise birinciye 2 bin 500 TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye ise bin 500 TL takdim edildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Küçükçekmece Belediyesi, 'Mangala Turnuvası' Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement