Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

Kurban Bayramı'na Doğru

Kurban Bayramı\'na Doğru

Düzce Belediye Başkanı Bayram: "Kurban kesen kimse, kurbanını ihtiyaç sahibi kişiyle paylaşarak onun da et ihtiyacının giderilmesine vesile olur"

12.10.2013 16:18

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Kurban Bayramı dolayısıyla msaj yayınladı.

Kurban Bayramı nedeniyle yazılı açıklama yapan Bayram, dini bayramların toplumda kardeşlik ve yardımlaşma duygularını güçlendirdiğini ifade etti.

Toplumdaki sosyal dayanışmanın temin ve devamının, tabakalar arasında uçurumların meydana gelmemesi ve kitleler arasında kavgayı körükleyecek boşlukların bırakılmamasına bağlı olduğunu ifade eden Bayram, şunları kaydetti:

"Yani zenginle fakirin arasındaki bağ ve irtibat kopmamalıdır ki o toplumda karışıklık ve huzursuzluk meydana gelmesin. Toplumdaki sosyal tabakalar arasında bu irtibatı temin eden en önemli dinamik, her türlü yardımlaşma prensipleridir. Bu yardımlaşmalardan birisi de hiç şüphesiz kurban ibadetidir. Yıl boyunca evine et alamayan pek çok insan vardır. Kurban kesen kimse, kurbanını ihtiyaç sahibi kişiyle paylaşarak onun da et ihtiyacının giderilmesine vesile olur. İşte bu manada kurban; toplumda kardeşlik, yardımlaşma, fedakarlık ve dayanışma ruhunu mayalar ve geliştirir." - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement