'Küreselleşme Markalaşmayı Zorunlu Hale Getiriyor' - Son Dakika
Yerel

'Küreselleşme Markalaşmayı Zorunlu Hale Getiriyor'

\'Küreselleşme Markalaşmayı Zorunlu Hale Getiriyor\'

Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Gürerk, küreselleşmenin markalaşmayı zorunlu hale getirdiğini söyledi.

27.11.2013 13:19

Türkiye Finans Katılım Bankası sponsorluğunda Capital ve Ekonomist dergileri işbirliği ile bu yıl yedinci kez düzenlenen Anadolu Markaları 2013 Yarışması devam ediyor. Türkiye'nin tüm illerinde markalaşmanın önemi konusunda bilinç düzeyini yükseltmeyi hedefleyen yarışmanın Şanlıurfa tanıtım toplantısı 26 Kasım'da Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın da desteği ile Şanlıurfa Otel Dedeman'da yapıldı. Toplantıya Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, Ekonomist Dergisi Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Fatoş Karahasan ile Dardanel Şirketler Grubu Başkanı Niyazi Önen katıldı.

GÜRERK: URFA GELİŞMEKTE OLAN KENTLERDEN BİRİ
Anadolu Markaları Yarışması'na geçtiğimiz yıldan beri destek verdiklerini ve Türkiye'nin dört bir yanından markalaşma öykülerini paylaşan şirketlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, "Ekonomideki küreselleşme unsuru, markalaşmayı zorunlu hale getirdi. Bunun bilincinde olan birçok şirket, stratejilerinin odağına markalaşma yatırımını aldı. Özellikle ülke ekonomimizin lokomotifi olan KOBİ'ler, markalaşma yolunda profesyonelleşmeye, organizasyon yapısında önemli değişikliklere gitmeye başladı. Ulusal markalarımızın küresel bir güç olmak için yatırım yapması, hem ülkemiz adına gurur duymamızı, hem de geleceğe yönelik heyecanımızı artırıyor. Anadolu Markaları Yarışması da, bir dünya markası haline gelmek isteyen firmalarımıza önemli bir fırsat sunuyor. Kurulduğu günden bu yana reel sektöre ve dolayısıyla ülke ekonomisine hizmet eden Türkiye Finans olarak bu stratejimizle paralel bir misyon üstlenen Anadolu Markaları Yarışması'nı desteklemekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, "Şanlıurfa, ülkemizin gerek tarihi gerekse kültürel mirası ile önemli kentlerinden biri. Şanlıurfa, en önemli ekonomik faaliyeti olan tarım ve gelişmekte olan sanayisi ile gün geçtikçe daha da büyüyor. Türkiye Finans olarak Şanlıurfa'nın gelişimine katkıda bulunmak için desteklerimizin devam edeceğini belirtmek isterim. Firmalara markalaşma yolunda ihtiyaç duydukları finansman desteğini sağlamak ve sayısız başarı öykülerine yenilerini eklemek için Türkiye Finans olarak yenilikçi ürünlerimiz ile Şanlıurfa'da faaliyet gösteren KOBİ'lere hizmetlerimiz aralıksız devam edecek" dedi.

ERTEKİN: URFA'NIN ÇOK BÜYÜK POTANSİYELİ VAR
Anadolu Markaları Yarışıyor 2013 tanıtım toplantısına katılan ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin ise, Urfa'nın hem tarımda hem turizmde hem de yenilenebilir enerji yönünden çok büyük bir potansiyeli olduğunu söyledi. Ertekin, "Şanlıurfa çok büyük bir potansiyele sahip bir ilimiz. Bu potansiyeli hepimiz biliyoruz; ama bunları nasıl geliştirebiliriz. Buna kafa yoruyoruz. Şanlıurfa'nın geleceğinin nasıl şekillendirebiliriz? Kişi başına düşen 25 bin dolar milli geliri nasıl yakalayabiliriz? Şu anda Urfa nüfus bakımından Türkiye'nin dokuzuncu büyük ili. Buna rağmen 25 bin dolar yakalanabilir mi? Yaptığımız çalışmalarda tarım potansiyelimiz var. Turizm potansiyelimiz var. Yenilenebilir enerji potansiyelimiz var. Bu potansiyelleri nasıl değerlendirirsek bir yerlere ulaşabiliriz? Bu çalışmaları yaparken gördük ki, hakikaten bu marka işi gerçekten çok çok önemli. Şanlıurfa sulanabilir 13 milyon dekara sahip. Şu anda aşağı yukarı 4 buçuk milyon dekarı sulanıyor. İnşallah 2023'e kadar tamamı sulanmış olacak. Yine bunun yanında tekstil alanında potansiyelimiz var" diye konuştu.

ŞİRKETLER İKİ AYRI GRUPTA ÖDÜLLENDİRİLECEK
Anadolu Markaları 2013 Yarışması'nda, Türkiye'nin tüm illerinde marka olma yolunda ilerleyen ve markalaşma stratejisiyle fark yaratan kurumlar ödüllendirilecek. Yarışmada kurumsal ve ticari firmalar, "Büyük Şirketler" ve "Küçük İşletmeler" olarak iki grupta değerlendirilecek. "Büyük Şirketler" ve "Küçük İşletmeler" grupları içerisinde sektörlere göre ayrışan farklı kategorilerde, markalaşma konusunda en başarılı performansı sergileyen ilk 3 şirket ödüllendirilecek. Markalar başarı hikayeleriyle başvurularını yaptıkları Anadolu Markaları Yarışması'nın sonuçlarını www.anadolumarkalari.com adresinden takip edebilecekler.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Küreselleşme Markalaşmayı Zorunlu Hale Getiriyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement