Kurtalan'da 4 Bin 500 Dekar Arazi Suya Kavuşacak - Son Dakika
Yerel

Kurtalan'da 4 Bin 500 Dekar Arazi Suya Kavuşacak

Kurtalan\'da 4 Bin 500 Dekar Arazi Suya Kavuşacak

Kurtalan'da "Toprağa Şefkat" isimli toplu basınçlı sulama sistemi projesinin tamamlanmasıyla 4 bin 500 dekar arazinin modern sulama sistemine kavuşacak.

18.11.2014 10:25  Güncelleme: 12:13

Kurtalan Kaymakamlığı'nın katkıları ile 2013 yılında Yayıklı Köyü için hazırlanan "Toprağa Şefkat" isimli toplu basınçlı sulama sistemi projesinin tamamlanmasıyla 4 bin 500 dekar arazinin modern sulama sistemine kavuşacağı bildirildi.

Kurtalan Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, hazırlanan 2 yeni sulam projesinin Dicle kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından desteklenmeye hak kazandığı bildirildi.

Projelerin her birinin 800 bin TL bütçeli olduğu belirtildiği açıklamada, "İki yeni projenin de sözleşmeleri, imzalandı. Gökdoğan Köyü Yunuslar Mezrası ve Saipbeyli Köyüne uygulanacak projeler, 2015 Nisan ayında tamamlanarak 2015 yılı sulama dönemine yetiştirilmesi planlanmaktadır. Saipbeyli Köyü Göletinde bulunan su, biri asil biri yedek olmak üzere 2 motopomp yardımı ile bin 835 metre terfi hattı kullanılarak her biri bin metreküplük iki havuza aktarılacak. Havuzlarda depolaması yapılan su, 8 bin 904 metre sulama hattı ile cazibeli ve basınçlı olarak proje alanında bulunan toplam 2 bin dekar olan araziye ulaştırılacaktır. Ayrıca, sulama hattı üzerinde, toplam 32 hidrant kullanılarak arazilere çıkış verilecektir. Bu şekilde her çiftçi kendi sulama planını yaparak arzu ettiği ürünü yetiştirme olanağına sahip olacaktır" denildi.

Yeni 2 projenin tamamlanmasıyla, toplam 4 bin 500 dekar tarım arazisi modern sulama teknikleri ile sulanabilir duruma geleceği, ürün çeşitliliği ve verim artışının sağlanacağı proje alanlarında, yeni istihdamlara da olanak sağlanacağı kaydedildi. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurtalan'da 4 Bin 500 Dekar Arazi Suya Kavuşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement